Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

19 Oktober 2008

Lichtweer dagje op De Punt.

Er was 15 tot 22 knopen voorspeld, maar die hebben we zeker niet gehad. Wel mooi weer om mijn AHD GT85 eens te testen.

Meeste surfers waren met 7.5 aan het surfen, voorspelling was voor meer wind. Maar wilde de GT85 testen, dus de 8.5 op max opgetuigd en gaan varen. Drake 60cm er onder.

Het was echt opstappen en wegwezen. De GT85 liep makkelijk, constant planeren, vroeg planeren en toch controle. Wind was in het begin best stevig, vaak voer ik met de outhaul op max. Het viel al snel op dat de Drake op snelheid fluit. Die moet ik toch maar eens onderhanden nemen.
Gyben met de GT85 ging best goed, kon ze vaak net wel net niet door planeren. Maar de ruimte die je nodig hebt om dit board rond te gooien... Gelukkig is het Grevelingenmeer breed. Later nam de wind af. Download op normale trim gezet en door gevaren. Ging goed, kon vaak als enige op het water planeren. Na ruim 3 uur varen was ik moe aan het worden en was het wel tijd om te stoppen.

AHD GT85 is echt geweldig.


Spot: De Punt

Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

13:003.25 uurWind: Z/ZW 8/15 kts
Board:AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil:Arrows Dragster 8.5 - Arrows Ultimate Race 490cm - HPL Slalom 177-238
Eerste keer met mijn eigen AHD, ook eerste keer met de Neil Pryde giekkop op mijn HPL giek.
De AHD met de Dragster is een erg fijne combo. Met de Dragster op max trim was de GT85 met de Drake 60cm nog goed op het water te houden. De vin was zeker niet te groot. Toen de wind begon af te nemen was de vin misschien wat te klein. Enige minpunt van de vin, hij fluit!
De Neil Pryde Race kop op mijn HPL giek werkt er goed, spelling op de giek is minder dan met de HPL kop en de spanning op de mast hoeft niet zo groot te zijn om de giek op zijn plaats te houden.