Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

19 Juni 2010

Lekker zee dagje, testen Evo 80 en Chinook pro 1 giek
Eindelijk de kans om mijn Starboard Evo 80 en Chinook Pro 1 Alloy eens te testen. Er was een mooi W/NW windje met regen voorspelt, dus lekker on-shore op de Brouwersdam.
Ik was erg benieuwd hoe de Chinook Pro 1 Alloy giek op het water zou
Bij aankomst was het al aan het regenen, maar er was wind. Even gevraagd waar Jurjen mee aan het varen was.

Evo 80 en Ice 5.3
Dat was even wennen, nieuwe giek, totaal ander board. beetje weinig wind, meestal maar net planeren. Maar andere momenten zat wind. Boardje vaart op recht stukken meet als mijn Skate 111. Maar op de golven merk je echt verschil. Lekker hoor. Helaas zakte de wind weer in.
Tijd voor een boterham en denken om om te tuigen.

Freewave 104 en Ice 5.3
Na wat twijfelen de Freewave 104 gepakt en geen ander zeil. De Freewave moet een stuk makkelijker planeren, als dat nog te weinig is kan ik altijd nog mijn 5.3 pakken. Planeren ging goed, golf rijden was minder dan de Evo, maar zeker lekker. Alleen in enkele harde vlagen merkte ik wel dat het board groot was.

Al met al lekker kunnen testen vandaag. Wind was erg vlagerig, het regende veel maar er is weer op zee gevaren.
Spot: De Kouse

Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Jurjen, Claudia

13:000.75 uurWind: NW
Board:Starboard Evo 80 - MFC Goya Wave 22cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Eerste keer op de Evo, ging goed, maar er waren te weinig echt leuke golven om goed gebruik van de Evo gebruik te kunnen maken.
Boardje loopt op choppy water niet echt lekker op een rechte lijn, maar daar is ie dan ook niet voor gemaakt. Kom je een golfje tegen en kun je hem daar af laten rijden dan voelt alles ineens goed.

14:153 uurWind: NW
Board:Fanatic Freewave 104 - Select X1 Wave 26,5cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Eerste keer met de 5.3 op de Freewave 104. Viel niet tegen, de Freewave voelde helemaal niet erg groot, al was het in de hardste vlagen misschien toch wel iets te veel, maar in de windgaten ideaal om toch lekker vroeg te planeren. Golfrijden ging ook nog erg leuk.