Surf sessies met RRD Firestorm Wood v2 101

16 Juli 2017 10:30 1 uurWind: NO 25/35 kts
Board:RRD Firestorm Wood v2 101 - RRD RC2 38cm
Zeil:Point-7 AC-F 5.4 - Onbekend - Onbekend
Spot:Talamone
Zelfde setje als gisteren, niemand had het na mij gebruikt, dus alles stond nog goed, dus opstappen en genieten. Met de aflandige wind was het een stuk vlakker. Ben wel redelijk een stuk het water op gegaan, niet langs de rand van het ondiepe gevaren. Met wat chop van 10 a 20cm is het net wat leuker en beter als training. Heel erg veel laydown gijpen gemaakt. Beetje hoogte lopen na de gijp, dan halve wind varen en net voor de gijp ruime wind om nog verder te versnellen. Volle druk op de rail tijdens de gijp, heerlijk. Leuk setje, als had ik nog steeds het gevoel van een zware mast. En wat meer downhaul had ook nog wat meer snelheid gegeven.

15 Juli 2017 14:15 1 uurWind: NW 15/25 kts
Board:RRD Firestorm Wood v2 101 - RRD RC2 38cm
Zeil:Point-7 AC-F 5.4 - Onbekend - Onbekend
Spot:Talamone
Setje vaarde lekker, trapezelijntjes waren aan de kleine kant, daardoor giek iets lager gezet om mijn houding nog enig sinds fijn te houden. Board en vin werken erg fijn samen. Nooit spinouts, vin was wel wat groot voor het zeil, had zeker 2 of 4 cm kleiner kunnen gebruiken. Maar ook weer niet zo groot dat het board een tailwalk kreeg, al stond daarvoor mijn giek denk ik ook te laag. Gijpen ging al na een paar pogingen doorgeplaneerd.
Board geeft genoeg controle over de chop. Lijkt qua gevoel moet op de Goya Bolt dan een Futura. Voelt levendig en leuk.
Zat een SDM mast in, gok een Point-7 met weinig carbon, voelde zwaar en langzaam. Giek was een Severne Aluminium, gewoon degelijk, niks bijzonders. Een trapeze gehuurd, simple RRD ding, zat wel goed.