Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

12 juni 2010

Eindelijk lekker warm
Na weken koud weer eindelijk warm weer, Noorden wind voorspeld, niet veel, maar genoeg om lekker te varen. De wind zou laat komen, dus pas laat richting zeeland. Meeste surfmaatjes gingen naar Brouwersdam, daar was de wind het beste (volgens de voorspelling)
Toen ik aan kwam was iedereen er al, maar waren ze nog aan het optuigen. Martijn nam 6.6 maar dat leek mij klein. Mijn grootste zeil voor op zee is mijn Duke 6.7, dus die maar gepakt met mijn Freewave 104.

Freewave 104 met Duke 6.7
Wind viel tegen, met wat pompen kon ik wel planeren, maar het hield niet over. Golven waren er niet dus springen zat er ook niet in. Hoogte lopen ging niet super omdat de wind te weinig was. Ik had de voetbanden nog midden op de Freewave staan waardoor het lastig druk zetten was, stond dan ook meer naast de voetbanden dan er in. Wind werd zelf zo zacht dat het terug dobberen was, tijd om wat te eten.
Na het eten was de wind weer terug en kon ik weer beter planeren.

Mistral Screamer 115 met Natural 6.6
Even Martijns setje geprobeerd, was beniewd naar de Natural 6.6. Heb er natuurlijk zelf ook een gehad, maar die van Martijn is wel een stuk nieuwer. Setje vaarder lekker, zeker de Screamer is een heel lekker freeride board. Martijn ging met mijn setje, ik geloof niet dat hij het een heel lekker setje vond.

Freewave 104 met SuperFreak 6.3
Na Martijns setje drong Hans aan op het testen van zijn SuperFreak 6.3. Lekker stil, minder power dan mijn Duke, maar een stuk minder stabiel. Niet echt mijn ding.

Weer mijn eigen setje
Hans zijn zeil terug gegeven en weer met mijn eigen setje het water op. Wind was langzaam steeds harder aan het worden. Stond niet echt lekker op mijn board. Zeil te groot, voetbanden niet goed. en ook geen golven om het beste uit mijn Freewave te halen. Door gevaren tot ik echt genoeg had.

Dat was een lekker namiddag/avond sessie. De Zomer lijkt nu echt goed begonnen.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Martijn (Volvosurfer), Hans (Hansie)

15:451.25 uurWind: N/NW
Board:Fanatic Freewave 104 - MFC Goya Freemove 31cm
Zeil:North Duke 6.7 - North Gold 460cm - North X-Composite M
Duke 6.7 was soms aan de kleine kant, maar kon bijna altijd planeren. 31cm Freemove werkt goed, genoeg lift. Waarschijnlijk moet ik wel de dubbele voetband achter en de voorste voetbanden naar buiten zetten om echt lekker te varen. Ik stond heel de tijd naast mijn voetbanden.

17:300.25 uurWind: N/NW
Board:Fanatic Freewave 104 - MFC Goya Freemove 31cm
Zeil:North Duke 6.7 - North Gold 460cm - North X-Composite M
Na het eten was de wind sterker terug. Moest de trim een stukje verhogen. Sommige vlagen zo hard dat ik echt overpowered was.

17:450.25 uurWind: N/NW
Board:Mistral Screamer 115 - Onbekend
Zeil:North Natural 6.6 - Onbekend - Onbekend
Even martijns setje geprobeerd, wilde zijn Natural 6.6 eens voelen, kreeg gelijk de Screamer er bij. Wat een verschil met mijn setje. De Screamer is meer rechtdoor, snel maar met veel controle. Natural beviel weer goed. Rustiger, stabieler en toch licht. Screamer viel, zeker gezien zijn breedte helemaal niet tegen. Wat vaart dat ding makkelijk. Vin was niet echt de mijne. Enkele spinouts gehad die ik er niet uit kreeg.

18:000.25 uurWind: N/NW
Board:Fanatic Freewave 104 - MFC Goya Freemove 31cm
Zeil:Hot SuperFreak 6.3 - Onbekend - Onbekend
Hans vroeg of ik zijn Freak 6.3 eens wilde varen, daar was ik wel benieuwd naar. Ik had natuurlijk als een met zijn 4.2 gevaren. Maar dat zijn toch andere omstandigheden. Ervaring was wel ongeveer gelijk. Lekker stil, je kunt echt genieten van het geluid van de wind ipv het geklapper van het zeil. Drukpunt is nog steeds niet mijn ding. lijkt mee te schuiven met de stand van het zeil. Lek wel stabieler dan die keer met de 4.2. Maar ik hou mee van een zeil dat echt een duidelijk drukpunt heeft.

18:151 uurWind: N/NW
Board:Fanatic Freewave 104 - MFC Goya Freemove 31cm
Zeil:North Duke 6.7 - North Gold 460cm - North X-Composite M
Eigenlijk had ik gewoon mijn Duke 5.9 moeten pakken. 6.7 was zo groot dat ik eigenlijk heel de tijd te veel power had om lekker te varen. Ook de voetbanden naar buiten had zeker geholpen, kon helemaal in de voetbanden niet genoeg druk geven om lekker de varen.