Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

21 Augustus 2010

The Mission Final Edition - Dag 1
Het was weer tijd voor de drukste surfwedstrijd van de Benelux: The Mission. Aangezien Herman had aangekondigd dat dit de laaste zou zijn werd dit The Final Edition. Aangezien ik alle andere edities al had mee gedaan kon ik deze laatste natuurlijk niet laten lopen.

Het was weer een mooi weekend, veel deelnemers en zeker Zaterdag stond de parkeerplaats echt super vol.
Na de WWT training had ik er helemaal zin in, had genoeg oefening gehad.
Heel de dag met GT85 en 8.3 gevaren.
Heats gingen erg goed:

Heat 1
Valse start! Er lag een rubberbootje bij de pin-end, die besloot om in de laatste minuut rustig richting de startboot te varen. Aangezien ik mijn aanloop was begonnen, ik leek op ramkoers te liggen met de startboot. Ik zat dan ook meer op de boot te letten dan op de exacte tijd.
Na even kort te hebben ingehouden om de boot langs te laten gaan, 2x pompen, inplane over de streep.... PEEP. 2 seconden te vroeg.
Na een moment twijfel toch door gevaren. Omdraaien zou kunnen, maar zou een stuk minder leerzaam zijn.
Heat ging goed, heel de heat geplaneerd, heel de heat op kop gelegen. 1ste

Heat 2
Net voor de start viel de wind weg, veel gedobberd. Dobberen doet de GT85 niet snel, dus werd af en toe ingehaald. 6de

Heat 3
Super start, 3 man gelijk over de streep, met de GT85 was ik een tikje langzamer, 3de om de eerste boei. We hadden nog een paar man dicht achter ons. Niemand meer voorbij hoeven laten gaan. Wel nog enkele surfers van de vorige heat ingehaald. 3de, maar de dames in de boot vonden mij 5de (ik heb de uitslag van de heat niet gecontroleerd)

Heat 4
Super start, tussen de zwarte boeitjes en de boot door, er was geen ruimte meer. (en dat was niet zonder gevaar omdat er een touw zou liggen tussen de boot en die boei, maar zelfs met mijn 60cm blijf ik niet hangen.) Met 3 man bij de eerste boei maar met de GT85 moet ik iets ruimer om door te planeren. Bij de laatste boei werd ik weer ingehaald, heel strak netjes, dat was echt een heel mooie gybe/actie: 4de

Organisatie was niet echt strak, ik had hoger in de ranking horen te staan. Maar ja het is maar een fun wedstrijd.
Zaterdag als 15de geeindigd.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Martijn (Volvosurfer), Hans (Hansie), Arno (Mr. Q), Marleen, Jeroen (Deejoe), Marvin, Jeroen (DonLimas), Jan Willem (Dutchflag)

13:002.5 uurWind: ZW
Board:AHD GT 85 - Drake R13 Race 60cm
Zeil:North Daytona 8.3 - North Viper 75 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Board liep goed, gyben een eitje. Wind was er varierent, dus lastig in een wedstrijd. Eerste heat perfect, 2de heat te weinig wind, 4de heat was het zelf te veel.