Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

18 maart 2012

Het seizoen is begonnen: Lekker zonovergoten lichtweer dagje
Er was goed wind voorspelt, helaas zakte op het laatste moment de voorspelling flink in, maar moest toch echt genoeg zijn voor grote spullen. Onderweg was het bewolk, zelfs een beetje regen. Toen ik over de Haringvlietdam reed trok het helemaal open en werd de lucht helemaal blauw: Het was gelijk lekker het zonnetje op de auto.
Het was al weer best druk op kabbelaarsbank, heel veel bekenden, bijna alle vast slalom jongens waren wel op de Kabbelaarsbank.
Meeste kwam net naar de kant om grote op te tuigen, dus dat heb ik dan ook maar gedaan

GT85 met Warp 8.6 en Deboichet R10 56cm
Het was opstappen en wegvaren. Wind was hard genoeg, na even wat trimmen ben ik achter de andere slalom piloten aan gegaan, die waren heel hoog aan de wind aan het trainen. Maar de wind was minimaal voor de 56cm vin, groter was zeker beter geweest. Na flink wat hoogte lopen kwam ik bij de groep, die waren om een aantal boeien aan het trainen. Helaas nam na korte tijd weer verder af, met een aantal ruime rakken waren we weer terug op de kant.
Even tijd voor een boterham. Sommige gingen formula spullen optuigen, ik heb Nikaj mijn 8.6 even na laten kijken, beetje beter getrimmed.

GT85 met Warp 8.6 en C3 D2 60cm
Nikaj had meer trim in mijn 8.6 gezet, dus had ik minder druk in mijn zeil, en dat met afgenomen wind was geen succes, ik moest flink pompen om in plane te komen, maar dan ging het wel. Ik ben vrij snel weer naar de kant gegaan om wat minder trim in het zeil te zetten, dat hielp, kon weer makkelijker planeren. Veel rakken gemaakt. Snelheid was niet heel hoog, maar het was wel lekker.

Wind was er niet veel, normaal zou iedereen hebben lopen mopperen, maar de zon maakte zoveel goed dat iedereen met een dikke smile rond liep. Het seizoen is weer begonnen.

Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Hans (vichelli), Martijn (super_ik)

13:001.25 uurWind: W/ZW
Board:AHD GT 85 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil:North Warp F2011 8.6 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
Zeil voelde lekker, in de vlagen goed, maar daar tussen aan de kleine kant. De 56cm was voor hoogte lopen en aanplaneren te klein, 60cm was zeker beter geweest.

14:301 uurWind: W
Board:AHD GT 85 - C3 D2 60cm
Zeil:North Warp F2011 8.6 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
Met de 60cm was hoogte lopen duidelijk beter, maar de wind was nu erg minimaal, moest echt pompen of wachten op een stevige vlaag om in plane te komen. Nikaj had mijn zeil optimaal getrimmed voor deze sessie, en daarmee was hij vooral veel meer highwind getrimmed. Na een kwatiertje toch maar weer een heel stuk downhaul eraf gehaald en daarmee ging het iets beter. Gestopt toen de wind bijna helemaal weg was.