Eindelijk weer eens Grevelingendam: Slalom Training
Er was een mooi NNW voorspeld, net te noord voor de Grevelingendam, maar het is wel dichterbij, en ik was niet vroeg. Veel bekenede op de kant. Wind was niet heel hard, de zwaargewichten stonden met 8.5+. Dus dat moest ik ook wel kunnen.

GT85 met Warp 8.6
Setje liep weer goed, kwam nog wel snelheid te kort. Maar het wind bereik was weer indrukwekkend. Vroeg planeren een extreem lang te houden! Veel gybe training rond boeien gedaan. Vandaag vooral geoefend op andere volgorde van acties na de gybe. Niet eerst inhaken. Maar eerst voeten in de voetbanden. Gaat op de GT85 al best goed, maar zeker nog geen automatisme. Nog veel oefenen. Waarom eerst in de voetbanden? Dan heb je direct druk op je vin, planeer je sneller weg. Haak je eerst in, moet je eerst pompen, dan inhaken en danpas in de voetbanden stappen. Doe je het andersom heb je al de juiste druk op je board voor je gaat pompen. Snelheid om de boeien was vaak erg goed te merken, veeel sneller.

Het was lekker weer, verbrande kop: Note to self: insmeren! Veel mensen klaagde over vlagerige wind. Ik had er nauwelijks last van, kan bijna altijd planeren en nooit overpowered.

Grevelingendam

Aanwezig: Menno (flappie)

13:00 3.5 uur Wind: N 8/17 kts
Board: AHD GT 85 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil: North Warp F2011 8.6 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  Setje vaarde heerlijk, contrle, hoogte lopen, vroeg planeren. Kwam misschien net wat snelheid te kort.