Paar uurtje slalom trainen
Er was 19 knopen voorspeld, en droog weer. Mooi voor een dagje winter surfen.
Was wat laat uit bed en dus niet vroeg in Zeeland. Het is koud dus veel uren surfen gaat dan toch niet.

Wind viel wat tegen, bijna iedereen had 7.8 opgetuigd en dat was goed, soms dobberen. Mooi moment om mijn iSonic 127 eens te testen.
Warp 8.6 opgetuigd, Boss 49cm er onder en gaan, de 49cm zou groot kunnen zijn. Maar wind was minimaal toen ik het water in ging.

iSonic 127 met Warp 8.6 en Boss 49cm
In het begin ff wennen, we stonden erg onhandig, je moest opkruisen om uberhaupt ruimte te hebben om te varen. Na wat hoogte te hebben gedobberd, eindelijk ruimte om board beetje ruim te gooien en met 2x pompen was ik in plane. Na nog meer hoogte lopen eindelijk genoeg ruimte om lekker te varen. Beetje zoeken naar de trim, beetje giekhoogte en baseplate positie bepalen. Board liep al snel lekker, en voor mijn gevoel lekker hard. Wind nam flink toe, stond toch best groot, tijd voor wat drinken en misschien een kleiner vin. Een aantal rakken lekker ruime wind terug gevaren. Eerst door geplaneerde gijpjes gemaakt.

iSonic 127 met Warp 8.6 en Boss 47cm
De Boss 47cm lijkt het goed te doen met meer wind, wind was toch wel redelijk max. Had een cm meer downhaul getrokken en het setje vloog over het water, wat een snelheid. De 47cm voelde niet te groot. Al zou een iets kleinere vin misschien net iets meer rust geven. Nog flink getrained op gijpen. Door gevaren tot ik de enige op het water was, moe maar voldaan gestopt.

Het was ff wennen aan de iSonic 127 tov de GT85. Door de korte lengte gingen de gybes in het begin niet goed. Na het zeil omslaan draaide het board te snel naar halve wind waardoor door planeren niet goed ging. Bij de GT85 moest ik veel meer moeite doen om het board om de bocht te krijgen en de iSonic 127 gaat veel makkelijker door de bocht. Dus wat minder mn best doen en dan ging het wel goed. Ook aanplaneren vereiste een beetje wennen. Waar ik bij de GT85 met een 60cm zou hebben gevaren, en gebruik kon maken van de lengte, had ik met de GT85 in halve en zelf licht aan de wind koersen al kunnen planeren. De iSonic 127 planeert snel, maar dan wel liefst een beetje van de wind af. Maar de snelheid: Jezus wat gaat dit ding snel.


Kabbelaarsbank

Aanwezig: Hans (Hansie), Hans (vichelli), Marius (SurfinTwin)

13:15 1 uur Wind: Z
Board: Starboard iSonic 127 - Boss 4.3 S- 47cm
Zeil: North Warp F2011 8.6 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
  De 47cm is zeker met meer wind groot genoeg, loop goed hoogte, toch controle. zou misschien zelfs een tikkie kleiner mogen. Gyben ging al een stuk beter. Heeft nog wel wat uurtjes nodig om routine te krijgen.
15:15 1.25 uur Wind: Z
Board: Starboard iSonic 127 - Boss 6.0 S- 49cm
Zeil: North Warp F2011 8.6 - North Platinum(11) 490cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
  Eerste keer met de iSonic 127 en eerste keer met een Boss vin. Moest toch ff wennen vergeleken met mijn GT85. Aanplaneren gaat wat anders. Maar board met deze vin loopt super makkelijk hoogte. Ruimte wind hard en lekker los. Gyben viel in het begin tegen, moest duidelijk wennen aan het board.