Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

21 augustus 2016

Middagje zee
Er was een goeie W/ZW wind voorspeld, harder dan gisteren, dus mooi dagje voor zee. Juanfer was er weer bij. Bij aankomst begon het net hard te waaien. Maar krijgen we ook een flinke bui op ons dak.
Wind was er maar leek zachter op de kant dan voorspeld. Maar op het water werd er volop geplaneerd. Dus we hebben tactisch opgetuigd: Ik Syncro 103 met Ice 5.3, Juanfer de FSW 84 met Ice 4.7. Mocht de wind toe of af nemen zouden we dan evt kunnen doorschuiven.

Syncro 103 met Ice 5.3 en Makani 26cm
Eerste keer met de Syncro op zee, ik was benieuwd hoe hoe die het op zee zou doen. Had er niet aan gedacht om de voetbanden te verzetten. Op binnenwater is de buitenste stand met een langere vin erg fijn. Maar op zee wil je korter draaien en moet je over de middenlijn kunnen staan. Dus naar de kant gegaan om voetbanden aan te passen. Daarna werkte het board lekker. Veel gesprongen en wat golfrijden. Fijn board hoor. Controle, voelt niet te groot en draait betrouwbaar.
Ik wilde na een tijdje draaide de wind, net toen ik naar de kant wilde gaan voor een slokje. Wind was NW geworden, dus je vaarde van de Kouse naar de Vuurtoren, dus moest flink ruime wind terug naar de kant, het makkelijke stuk. Juanfer was snel moe, niet gewend aan kleine spullen was dit vermoeiender dan overpowered met een 7.3 op een 75cm breed board.
Na wat eten en drinken ben ik alleen terug het water op gegaan. Het setje liep geluk heel goed hoogte, kon net langs het strand heel ver komen. Rakje terug nog wat hoogte lopen en ik was al om de blokkendam heen. Nog een tijdje genoten op het water, golfjes zoeken om mee te spelen. In de buurt van de vuurtoren stonden mooie golven om te gebruiken om te springen. Door gevaren tot ik helemaal leeg was.

Raar weer vandaag, wind draaide tegen verwachting in helemaal naar NW, waardoor het bijna onmogelijk wordt om vanaf de Blokkendam te vertrekken, je moet eerst veel hoogte lopen.
Top weekend gehad, het was erg gezellig met Juanfer. De regen van vandaag had niet gehoeven, maar de wind was lekker.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Ronald (RonVo), Juanfer Bazo

11:303 uurWind: W 18/25 kts
Board:Mistral Syncro 103 - Makani Kaku 26cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
In het begin had ik de voetbanden op de buitenste positie staan, kreeg het board lastig op zn rail. Op de kant 1 voetband achter er af, en alles op het midden gezet: Stuk beter. Board kan kort draaien, rail heeft goeie grip in de bochten. Spring lekker. Voelt eigenlijk helemaal niet zo groot (wel een beetje lang).. Was bang dat de 26cm te klein zou zijn, maar dat viel alles mee.