Eerste herfst dag van het jaar
Er was eindelijk weer een goeie ZW voorspeld, helaas was mijn eigen Freestylewave 84 bij Boardrepair, die krijgt 2 mini-tuttleboxen, dus het moest wel goed gaan waaien.
Op de Brouwersdam viel de wind tegen en regende het, gelukkig mocht ik Martijn's Fanatic Freewave 86 lenen.

Fanatic Freewave 86 met Ice 4.7 en Select 24cm
Setje werkte goed. Zeker tussen de vlagen was ik soms de enige die planeerde. Die oude freewave is nog redelijk lang en de rocker nog niet zo verfijnd als bij de nieuwere modellen. Daardoor planeert hij makkelijk en loopt goed hard, maar als het even wat zwaarder wordt gaat het al snel te hard. Maar je planeert in vlagerige wind wel vaak als enige, de multi-fins staan dan wel eerder stil.
Echt nog steeds een leuk board, maar met een 4.7 in harde vlagen en choppy water zijn er nu wel betere.

JP FreestyleWave 84 Pro 2013 met Ice 4.7
Martijn nam even pauze, dus kon even zijn JP Freestyle Wave 84 Pro (met thrusters) testen, de originele 23 + 10cm zat er onder. Was opstappen en wegwezen. Liep gelijk flink wat hoogte en kon terug naar de kant beetje spelen met de golven. Voelt heel anders dan mijn eigen FSW 84 zonder thrusters. Board ligt veel lager in het water, loopt iets minder snel, maar stuurt veel beter en voorspelbaarder. Je kunt echt flink duwen en hij gaat nog steeds de bocht door. Leuk hoor, helaas wilde Martijn hem weer terug, dus de Freewave weer gepakt.

JP SingleThruster Pro 75 met Ice 4.7 met Angulo 23cm/JP 10cm Thrusters
Wind nam wat toe en werd best constant, durfde het wel aan om de JP SingleThruster 75 voor het eerst te pakken.
​Aan de kant was de wind minimaal, had flink moeite om weg te komen, maar verder buiten een windvlaag en in plane. Board loopt makkelijk hoogte, stuurt als een skateboard.
Naar de kant gegaan omdat de wind leek af te nemen, maar eenmaal bij de kant nam de wind alleen maar toe, even snel een kleinere midden vin gepakt: 19cm en nog even snel terug het water op.

JP SingleThruster Pro 75 met Ice 4.7 met Select 19cm/JP 10cm Thrusters
Board lijkt losser, makkelijker te lopen met de kortere midden vin. Helaas was het van korte duur. Wind viel weg en het was terug dobberen.

Niet de beste dag van het jaar, wind viel af en toe weg en het is eigenlijk nooit echt droog geweest.
Maar wel voor het eerst op de JP Single Thruster Pro gevaren.
Hopelijk snel een herfst stormpje

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Martijn (Volvosurfer)

14:00 0.75 uur Wind: ZW 18/28 kts
Board: Fanatic FreeWave 86 - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Aeron V-Grip 160-210
  Eigen board krijgt mini-tuttle thrusters, dus had ik niet bij, kun gelukkig de FreeWave 86 van Martijn lenen.
Eerste sessie op de Fanatic Freewave, board heeft een heel snelle rocker, gaat een stuk sneller dan mijn eigen JP, kun je rustige laten lopen en geeft iets meer controle in rommeliger water. Maar op zich echt een goed board, planeerd zoals het hoort vroeg aan en springt lekker.
14:45 0.5 uur Wind: ZW
Board: JP FSW 84 Pro - JP Freestyle Wave 23cm/JP Side Wave 2x10cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Aeron V-Grip 160-210
  Ik mocht Martijns JP Freestyle Wave 84 2013 even testen, met de originele vinnen er onder. Ik ben overtuigd, vaart heerlijk met Thruster setup. Board ligt lager in het water, maar stuurt heel erg leuk en planeert nog steeds vroeg. Ook ​hoogte lopen doet ie beter dan mijn JP FSW. Wel vind ik de neus erg kort en laag, dat is zeker met de Thruster setup best spannend, dan ligt het board zo laag in het water. Top ding, kan niet wachten om mijn aangepaste JP te kunnen gaan testen.
15:15 1 uur Wind: ZW
Board: Fanatic FreeWave 86 - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Aeron V-Grip 160-210
  Setje was goed in balans, in de windgaten kon ik vaak door planeren terwijl veel multi-vin boards stil stonden. Een single-vin is soms erg goed, zeker als het water dan ook nog eens vlak is. Het ging steeds harder waaien en daardoor wilde ik toch mijn Single Thruster 75 liter even gaan proberen.
16:15 0.25 uur Wind: ZW
Board: JP Single Thruster 75 Pro - Angulo Wave 23cm/JP Side Wave 2x10cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Aeron V-Grip 160-210
  Eerste keer met de JP Single Thruster Pro 75
Wind was soms minimaal, dus voor een grote midden vin gekozen en de originele 10cm thrusters.
Wind was aan de kant te weinig, moest meerdere keren proberen om weg te komen, zonk steeds tot mijn middel.
Een maal in plane kon ik redelijk makkelijk hoogte lopen, al lag het board wel erg diep in het water. Board stuurt als een skateboard. Draait kort, direct en voorspelbaar. Even wennen, maar dan heel erg leuk.
16:30 0.25 uur Wind: ZW
Board: JP Single Thruster 75 Pro - Select Pro Wave 19cm/JP Side Wave 2x10cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Aeron V-Grip 160-210
  Met een kleinere middel vin lijkt het board beter te lopen, die 23cm in combinatie met de 10cm thrusters had denk ik te veel weerstand. Board ligt losse op het water, minder weerstand. Vaart leuker. Was leuk, maar de golven waren wat minimaal om echt leuke dingen te doen.