Zonnige November middag: net te klein setje
Was het 1,5 week gelegen nog erg koud, was het nu met 14 graden en een zonnetje gewoon lekker. Water is nu wel koud. Voorspelling 20+ knopen WZW, november door de weekse dag, perfect om weer eens bij Natural High te gaan varen.
Bij aankomst waren er 2 kiters aan het optuigen.

Ice 5.3 met Syncro 103 en Kaku 26cm
Wilde eigenlijk de FSW 84 pakken, maar voor de zekerheid begonnen met de Syncro 103, mocht de wind tegen vallen toch genoeg volume.
Het was opstappen, planeren en direct een klein sprongetje. Het water was erg vlak, opkomend tij moest nog binnenkomen. Helaas nam de wind na een half uurtje een beetje af en zat ik heel de tijd tussen net wel en net niet planeren. Ik moest steeds flink hoogte lopen om terug te komen waar ik was begonnen. De Kaku 26cm is dan net te klein onder Syncro 103. En met het inkomende tij nam de stroming ook nog toe en was het alleen maar hoogte lopen.

Na bijna 2 uur werd ik wat moe, even een slokje drinken en omtuigen? Of stoppen en nog even wat werken. Voor het laatste gekozen, hopelijk morgen nog een paar uurtjes pakken, en dan moet ik me vandaag niet leeg varen.

Toen ik stopte waren er 10 kiters en nog een windsurfer bezig.
Het weer was lekker, had beter de 5.9 of zelfs de 6.6 kunnen pakken. Maar het was heerlijk November weer, lekker om even op het water te zijn.

Natural High

12:30 1.75 uur Wind: W/ZW 15/22 kts
Board: Mistral Syncro 103 - Makani Kaku 26cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
  Setje was vaak net te klein. Was de wind harder liep het lekker. Maar wind nam net een beetje af waardoor ik steeds moeite moest doen om in plane te komen. Zo op mn tenen planeren was de vin te klein, in combinatie met de stroming moest ik heel de tijd hoogte lopen om terug te komen bij het begin.