Lichtweer slalom en eerste keer op een Foil
Zat beetje te werken, hoorde wat wind door de palmen, toch even naar de wind kijken: 12 tot 16 knopen. Oke, alles laten vallen en gaan varen.
Bij TWS was het nog rustig.

De Warp 8.4s waren allebei weg, net als de 2 7.5s, alleen de Condor 7.4 lag er nog, maar die werd afgeraden.
Dus dan maar weer de NCX 7.0, dit maal met een groter board: Tabou Rocket Wide 78cm, dat zou toch wel moeten helpen.

Tabou Rocket Wide 118 met Severne NCX 7.0
Dat was het niet, op het water gewoon nooit een moment dat ik in plane kwam, kwam echt te kort.
Na een paar rakjes besloten om de kant op te gaan om naar de Foil te vragen.
Kom ik op de kant was 1 van de Warp 8.4s net gestopt, dus kon ik die meenemen.

Falcon 136 met Warp F2017 8.4
Het grootste dat ze hier hebben. Kijken of dat wel wilde, alles beetje afgesteld als ik het gewend ben, trapeze lijntjes maximum lang en iets naar achteren.
Naar buiten was dobberen. Maar naar binnen kon ik een golf gebruiken om in plane te komen. Dat was het 2de rak ook. Daarna even afgestapt om de voetbanden wat aan te passen.
Ik zag dat de tack-strap helemaal niet vast zat, beetje zonde met zo weinig wind. Dus die goed strak gezet, beetje meer diepte onderin trekken. Was direct beter (of was de wind harder)
Ik kon nu ook naar buiten met een paar keer pompen al in plane komen. Goeie lichtweer training, beetje houding en aanplaneren trainen. Ik vond de vin wel niet krachtig genoeg, liep niet echt goed hoogte en miste met pompen ook echt wat druk vanuit de vind. Een krachtigere vin was in dit soort minimale weer wel beter geweest.
Op een rak terug naar de kant springt er schuin voor me een vis uit het water en die stuitert als een steentje voor me langs...

Na een uur naar de kant gegaan. Ff slokje en een hapje doen.
Bleek de andere Warp kapot te zijn, daar was een vin doorheen gegaan.
De jonge gast die er mee aan het varen was wilde graag mijn setje gebruiken. Ik stond minimaal, hij was volle bak aan het knallen.
En ik wilde toch de foil een keer testen.

AHD AFS-1
Ik had de eerste dag het board al zien liggen. Loop al langer te twijfelen om een foil te kopen. Dit waren perfecte omstandigheden om eens te kijken of een foil iets is.
De AHD AFS-1 is de eerste productie windsurf foil board ooit, intussen toch al weer een paar jaar uit, nu in 2017 komen er bergen foil spullen uit, die waarschijnlijk verder zijn ontwikkeld.
De AFS-1 is relatief smal, heeft een opening in de neus, beetje alla de F2 SX window uit het eerste jaar, maar dan zonder het window er in.
De foil lijkt qua model erg op wat ze nu uitbrengen. Alleen is de AFS speciaal voor foil gebouwd en staat de mast dus rechtop en is iets voor de achterste voetbanden gemonteerd.
De mast is heel stijf en kon ik op de kant geen beweging in krijgen.
Na wat tips van de mannen van TWS over varen op de AFS-1 op hun advies de Ezzy Elite 6.1 gepakt.

Alleen al met board en foil lopen is lastig, dat ding is zo groot. Met het zeil er aan vast moet je niet je voetband pakken, maar de mast van de foil, dus andere kant van het board. Best lastig om de neus van de grond te houden.
Ook in het ondiepe water is het nog lastig. Je moet eerst een stuk lopen om diep genoeg te zijn om te kunnen starten. Het was best druk in het water, dus ben je ook bang iemand te raken met die vleugels die zo ver uitsteken.

AHD AFS-1 met Ezzy Elite 6.1
Ik was al bang dat een 4 lats 6.1 niet genoeg power zou hebben. EN ja hoor, zelfs in de vlagen was het pompen tegen niks. 2x krijg ik een beetje lift van de foil, maar meer ook niet, na 4 rakjes naar de kant gegaan voor een groter zeil.
Zelfs dit was al vermoeiend, steeds vallen en zeil op moeten trekken.
Kort overleg met de TWS jongens de NCX 7.0 gepakt die toch nog buiten lag.

AHD AFS-1 met NCX 7.0
Oke, dit voelde direct beter. Ik kon zelfs waterstarten. Oke, dat is met die vleugels onder het board er goed opletten, maar minder vermoeiend dan steeds het zeil te moeten optrekken.
Met een paar pomp slagen voelde ik de foil al liften. Maar stond nog niet in de voetbanden, dus gestopt. Nog een keer, eerste pomp slag, voorste voet in de voetband, nog 2 slagen, en ik vloog al, achterste voet, nee niet optillen, dan kanteld de foil het board om, ja hoor, op het zeil, nog in de voetbanden, foil omhoog. Nog een keer. Langzaam kreeg ik er een beter gevoel bij, langzaam steeds een stukje verder. maar iedere keer het water in, zwemmen en het zeil optrekken of water starten: vermoeiend!!
Uiteindelijk een paar stukje echt met 2 voeten in de voetbanden ge-foil-ed, zelfs 2x gewoon ingehaakt in de trapeze. Maar elke correctie die ik wilde doen om het board mooier boven het water te houden, hoger, lager, rechter.. steeds er genadeloos in. Alles moet heel subtiel en je staat niet heel erg gebalanceerd. Ik heb echt nog een aantal keer nodig om hier goed mee weg te kunnen. Nou ben ik niet de jongste meer, dus dat zal ook niet helpen.
Het is echt een 3D balanceer spelletje. Moment dat je pompt en de foil geeft ligt heeft de neus de neiging op te loeven. En eenmaal vliegend moet je echt je best doen om de juiste hoogte te vinden, terwijl je ook genoeg druk op de zijkant van het board moet houden om te voorkomen dat de foil het hele setje omgooit. Maar ook achterover vallen is mogelijk. Lastig hoor.

Na een uurtje maar gestopt, was al flink gesloopt en en komen na vandaag een paar dagen met echt goeie wind.

Zeker op de Falcon met de Warp 8.4 was lekker, en was goeie training.
De foil was vooral leuk om een keer te hebben gedaan. Om te weten hoe moeilijk het is. Ik hoop wel dat de modernere foils makkelijker zijn.
Vandaag de shorty aangehad, perfect!
Ik had de hartslag meter mee, die was tijdens het foilen duidelijk hoger dan moeten pompen om in plane te komen.

El Medano - Playa Sur

12:45 0.25 uur Wind: O/ZO 8/13 kts
Board: Tabou Rocket Wide CED 118
Zeil: Severne NCX 7.0 - North Platinum 215
  De 7.0 was gewoon te klein. Kon echt niet in plane komen.
13:00 1 uur Wind: O/NO 9/14 kts
Board: Fanatic Falcon TE 136 - Select VMax 2.0 49cm
Zeil: North Warp F2017 8.4 - North Platinum 190-240
  Wind was minimaal, in het begin kon ik naar buiten tegen de golven in niet eens in plane komen. Naar binnen kon ik steeds een golfje gebruiken, met wat pompen kwam ik dan wel weg. Wind nam iets toe waardoor ik met wat pompen de Falcon toch vaak wel in plane kreeg. Ik vond de VMax, volgens de verhuur een 49cm aan de kleine kant voor dit setje. Ik gok dat het eerder de 45 of 47cm was. Gijpen lukte niet, gewoon te weinig wind om door te planeren. Vond de Warp 2017 wel fijn, voelde licht pompte best goed, kwam met weinig wind en wat pompen toch vaak in plane in toch echt minimale omstandigheden. Eenmaal op snelheid liep het board best lekker, maar kon het niet echt los laten lopen door de vin, denk gewoon net te klein.
14:15 0.5 uur Wind: O/NO 8/14 kts
Board: AHD AFS-1 - AHD Foil 96cm
Zeil: Ezzy Elite 6.1 - North Platinum 140-190
  Eerste keer op een Foil, de AHD is het eerste productie windsurf foil board ooit. Gezien wat er in 2017 op de markt is gekomen: smal, maar 68cm breed. Wat is een foil onhandig het water in te krijgen. Een Formula is niet handig, dit is nog een stuk onhandiger. Wind was echt minimaal, moest zeil steeds optrekken. Zelfs met pompen kreeg ik niet genoeg druk om de foil te laten liften, 2x lukte het net een meter ofzo. Maar gelijk weer stil, dus groter zeil gaan halen.
15:00 0.5 uur Wind: O/NO 10/14 kts
Board: AHD AFS-1 - AHD Foil 96cm
Zeil: Severne NCX 7.0 - North Platinum 160-220
  Met de 7.0 was het een stuk beter op de foil. Kon met een paar keer pompen in een vlaag het setje in beweging krijgen. Ik kon zelfs water starten, wat best eng is met die scherpe foil onderwater. Je kunt bij waterstarten wel je voet vrij ver naar buiten laten omdat de foil niet zo snel omslaat. Je moet eigenlijk bij de eerste pomp slag al in de voetbanden staan. Wat eigenlijk nog niet echt gaat. Even verstappen is er niet meer bij als de foil gaat liften. Dus pompen en instappen gelijk. En dan druk over board goed verdelen anders ga je voorover, of opzij. Vooral te weinig druk op de zijkant van het board geven is niet slim, dan kanteld de foil heel het setje om, lig je met je voeten nog in de voetbanden op het zeil, of net er naast. Maar als het wel goed gaat is het gevoel heel bijzonder. Alles wordt stil. Je verwacht beweging van de golven, maar alles staat stil. Ik vond hoogte soms lastig in te schatten. En even corrigeren vond ik vies tegen vallen, alles moet heel voorzichtig.