NK Slalom Lelystad dag 2
Voorspelling was vanaf 12:00 wind, toenemend
Bij aankomst bleek het beter te waaien dan verwacht. Dus kans op meer wind dan voorspeld.
Dus begonnen met de 8.0 optuigen. Kijken wat er daarbij nog nodig was.
Al voor de schippersmeting zakte de wind in. De enkele surfers op het water stonden stil.
Dus de 9.0 optuigen.

Afmaken eliminatie 2
Final-C was pas als 4de heat aan de buurt. Dus afwachten tot de meeste het water op waren.
Mee dat ik het water in wilde vielen 2 dingen op: iedereen stond stil en de PWA jongens stonden op de kant.
Hmmm, dan gaan we voorlopig nog geen geldige races varen. En zullen er ook nog wel wat herstarts zijn. Ik blijf even op de kant.
1 minuut later werd er uitstel gegeven en kwam iedereen weer naar de kant.

Na een uurtje trok het open en kwam de wind terug en die kwam hard terug!
Renee Vonk was met 8.4 op het water vol aan het planeren, dan is de 8.0 slimmer.
We kon direct starten, en de wind bleef.
Ik zat er bij de start niet goed bij, en wordt ook nog eens ingehaald bij een boei en op het rechte stuk: 24ste

Dit keer achterlangs bij "de hurkende man" het water uit, stuk makkelijker, maar wle verder lopen.
Was maar net terug bij de race-office of we konden al weer het water op, slok water en een reepje er in en gaan.

Eliminatie 3
Met meer deelnemers mochten er 5 ipv 4 deelnemers door naar de volgende ronde, dus iets meer kans.
Voorronde: Ik zat er bij de start goed bij, wist de race goed te varen, ik dacht 4 man voor me te hebben gezien, maar wist het niet zeker.
Bij de startboot nog even gevraagd, ja, ik mocht echt naar de halve finale.
Halve Finale: Aangezien ik kansloos ben in dit veld om top 5 te eindigen wilde ik energy sparen.dan kun je of niet starten, of vals starten. Ik probeerde 2 seconden te vroeg te zijn, kijken of ik een paar man over de lijn kon trekken. Helaas trapte ze daar niet in. Dus ik alleen vroeg, rest herstart, dat kost de rest energie, dus toch een beetje gewin voor mij (heel slecht van mij)
B-Finale: Bij de start een beetje om me heen gekeken. Daar zaten er niet veel bij die ik verwachte bij te kunnen houden. Start was niet de beste, iets van 8ste bij de eerste boei, daar was het heel druk, moet uitwijken, ging het water in. Daarna de race uitgevaren, laatste, maar daarmee wel een 20ste plek, beste tot nu toe dit weekend.

Eliminatie 4
Voorronde: Bij de start vond ik het al niet heel druk, geen geweldige start 5de over de streep. Richting eerste boei kwam niemand mij voorbij, ik kijk eens achter me om te zien waar de rest is: Niemand? Na de eerste boei nog eens kijken: echt niemand. Double Check: ik lig echt 5de. Oke: rustig uitvaren, energie sparen.
Halve Finale: Ik probeerde weer vals te starten, ik kwam net wat te kort en ging nog net in het signaal, of de startboot dacht: laat die gek maar gaan. Dus geen valse start, geen zin om onnodig energie te verspillen, dus gestopt.
B-Finale. Bij het richting start varen zat ik in het veld en kwam ik lastig in plane. Ik was slecht weg, gok 8ste. Bij de eerste boei stonden er 2 stil, die haalde ik in. Daarna niet meer ingehaald. 6de. Heel blij mee:16de.

Uiteindelijk 20ste geëindigd. Mijn doel was top 20, dus net gelukt. Ik had ook geen rekening gehouden met een paar extra PWA toppers.
Waarschijnlijk 3de bij de Masters (maar die uitslag heb ik niet officiele)

Het was zwaar, heel zwaar, zeker ook omdat je niet even snel het water uit kunt tussen heats. De deining van 1 tot 1.5 meter met zo weinig wind maakt het flink zwaar.
Dit is een NK, dus dan mag het ook zwaar. Ik ben zeer tevreden, ik ben geëindigd op een plaats waar ik voor mijn blessures ook zou zijn geëindigd. Net achter de toppers, net achter Marco van der Leer. Als de buitenlandse PWA jongen en Dorian er niet waren was ik gewoon weer 16de geworden.

Lelystad - Houtribdijk

12:00 4.5 uur Wind: W 12/16 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-P 9° 42cm
Zeil: North Warp F2010 8.0 - North Platinum(13) 490cm - HPL Carbon Race 200-285
  Zeil was niet te groot, nooit overpowered. Alleen downwind was vooral tricky en eng door de chaos chop van soms meer dan een meter hoog. Setje liep heel goed hoogte, kon heel makkelijk richting start komen. Misschien toch eens een kleinere vin proberen.