Ochtendje social distancing surfen
Na 6 weken isolatie en alleen oostenwind eindelijk weer eens westen wind. Vrijdag was beter geweest, maar dat lukt niet qua werk.
Het zou alleen in de ochtend goed waaien, dus vroeg naar Kabbelaarsbank. En aangezien we nog steeds social distancing moeten doen: even kort surfen en weer snel naar huis.

iSonic 117 met S-Type 7.3 en SL-X43cm
Opstappen en planeren. Wind was niet super hard, maar kon makkelijk planeren. Wind was beetje vlagerig, aan de kant was de wind wat minder, maar voorbij de haven was de wind harder en altijd genoeg om goed te planeren. Veel slalom jongens waren met 8.4/8.6 bezig. Best fijn als je dan met een 7.3 al kunt planeren.

Fijn om weer even te hebben gevaren, vaak lekker zonnetje.
Duidelijk al 6 weken niet getraind, en dat voel je, spieren waren duidelijk niet gewend om te werken. Alleen fietsen is goed voor de conditie, maar niet voor je bovenlichaam spieren.
Ik vind dat veel surfers wel beter hun best mogen doen met afstand houden. Na wat ik vandaag heb gezien verbaasd het mij niet dat de Grevelingendam dicht moest.

Kabbelaarsbank

10:15 2 uur Wind: W 10/17 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 43cm
Zeil: North S-Type SL 7.3 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 180-230
  Setje werkte fijn, lekker cruisen, zeker niet full-power. Doorgeplaneerd gijpen wilde niet echt goed lukken, halverwege de gijp was ik steeds de druk kwijt. De SL-X 43 was goed in de hardere wind, maar in de windvlagen aan de kleine kant.