Evert: eerste storm van het jaar: pittig
Voorspelling was 9 bft, dus eigenlijk te veel en veel regen. In de ochtend bleek dat de wind in de middag minder extreem zou zijn en Zeeland niet of nauwelijks regen zou krijgen.
Kon even weg van werk. Bij aankomst waren er pas 2 op het water: 3.4 en 4.0, maar daar hoefde ik niet naar te kijken. Water zag er uit alsof er storm was, schuim vloog door de lucht: 3.7

AHD met Banzai X 3.7 en Wave Warrior 22cm
Het was nog net vloed, dus flinke shore break. Even timen en kwam er zonder vallen doorheen. Stond in het begin veel te gespannen op de plank. Beetje extreme omstandigheden om na paar maanden nauwelijks varen weer te beginnen. Zo gespannen varen is veel vermoeiender. Na even pauze, zeil echt op max trim gezet. Daarna was ik minder gespannen en vaarde ik beter, gijpen ging beter, soms doorgeplaneerd. Stronden veel hoge golven, maar wind was vaak te extreme om echt goed te springen of golf te rijden, dus heb er maar meer een freeride sessie van gemaakt. Wind nam langzaam af, beetje minder trim in het zeil, dat hielp, maar stond soms stil. Met de extra Corona kilo's zonk de AHD nog sneller, dus verstandig om te stoppen. Was ook al wel flink moe.

Het was een top middag. Veel zon, op een paar druppels regen na helemaal droog. Mooie golven, wind beetje extreem, maar meestal goed te doen. Zelf beetje roestig door geen training op het water of bij de Fysio. Fietsen alleen is duidelijk niet genoeg voor goeie surfconditie.

Blokkendam

14:00 1.75 uur Wind: ZW 30/46 kts
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 3.7 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Setje stond snel goed. In het begin pittig, tegen het einde soms wat minimaal. Setje gaf heel goeie controle, zeker handig in het begin toen wat nog erg ruw was. Later werd water rustiger en heel makkelijk varen.