Heerlijk warm, maar wel vlagerig
Wind voorspeld uit het zuiden, vooral eind van de ochtend meeste wind, daarna draaiend naar ZW en afnemend. Maar wel met zon en misschien zelf 18 graden. Dus op tijd aan het water.
Lekker rustig aan gedaan, buiten ontbijten.
Wind viel tegen. Vooral af en toe een goeie vlaag. Uiteindelijk toch maar optuigen: grootste setje.
iSonic 117 met S-Type 8.3 en SL-P 48cm
Met zuiden wind was het opkruizen om meer ruimte te hebben en wat meer vrije wind. Eenmaal voorbij het surfcentrum konden lange rakken langs de mosselbank en het eiland worden gevaren. Dan was het meestal kort dobberen tot je een vlaag, paar keer pompen en dan kon ik meestal het hele lange rak wel planeren. Met geluk kon je gijpen in en vlaag en blijven planeren. Veel langere rakken met Jeroen gevaren. Die stond met een NCX 7.0, dus planeerde duidelijk wel minder.
In de hardere vlagen moest ik echt meer outhaul geven en was de 48cm echt te groot. Maar meestal was de vin juist handig om makkelijk in plane te komen. Ik had graag mijn SL-X 45cm keer geprobeerd, maar die paste niet goed in de box.
Gestopt omdat ik twijfelde of ik kleiner moest gaan optuigen. Na een slokje drinken bleek iedereen stil te staan op het water. Wind weg. Nog wel even geprobeerd of er nog vlagen kwamen, maar helaas.
Jurjen had zelf geen spullen meegenomen, die heeft mijn set ook nog even geprobeerd, maar kon ook niet meer planeren.

Wind was vlagerig en was er te kort, maar de temperatuur was heerlijk, winterpak was te warm.
Leuke dag.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jeroen, Jurjen

13:00 3 uur Wind: Z/ZO
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-P 48cm
Zeil: North S-Type SL 8.3 - North Platinum(14) 490 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Setje werkte goed. In de minimale wind was het te weinig om te planeren, maar eenmaal in plane kon ik altijd wel beetje hoogte lopen. In de hardste wind was de 8.3 net te groot en had de vin zeker kleiner gekund, maar omdat het water vlak was kwam ik daar vaak wel mee weg. Board liep best goed los, zeker in de hardere vlagen. Ik was niet de snelste op het water, maar zeker niet langzaam.