Geweldige sessie
NNO 19 a 21 kts wind voorspeld, perfect voor Brouwersdam zuid.
Geen werk afspraken in de middag, dus mooie kans om de Goya One 3 Pro 95 eindelijk eens op zee te testen.

Goya One 3 Pro 95 met Banzai 5.3 en MFC 21/12cm vinnen
Ik zag andere dichterbij het stand wat moeite hebben met planeren, dus het zeil opgetuigd met minimum trim, bovenste outhaul oog.
Ik kon direct vanaf het strand planeren, teken dat het hard waaide omdat de dam daar de wind nog iets tegen houdt. Verder op het water bleek al snel dat het zeil meer trim nodig had. Na elke keer heen en weer het zeil meer trim geven, al snel maar het onderste outhaul oog genomen. Toen het zeil eenmaal goed stond was het heerlijk varen. Wind was super constant. Alleen tussen de paal en halverwege het strand was de wind ietsjes harder.
In het begin stonden er leuke golfjes om te springen voor de paal, en achter de paal om te golfrijden. Tijdens laag water waren de golven even duidelijk later, maar dit duurde maar een half uur, daarna kwamen er weer meer leuke golfen.
Vinnen waren misschien wat aan de grote kant. Ik kon echt heel makkelijk hoogte lopen. Niet dat ik er downwind echt last van had, maar iets kleiner maakt het board misschien nog iets korter draaiend.
Springen was wel even wennen, korter board, lastiger in de lucht om te zweven. Maar daar ga ik nog wel aan wennen.
Golfrijden was geweldig. Board kan kort draaien, zeker voor zijn grote. En mocht je niet blijven planeren heb je voldoende volume om in de voetbandne te blijven drijven. Vandaag eigenlijk alleen maar back-side wave rijden. Enkele pogingen tot front-side gedaan, niet echt gelukt, maar er ook niet ingevallen. Board geeft echt vertrouwen om vooral te spelen en te genieten van de golven.
Door gevaren tot ik helemaal leeg was. Wind bleef goed, maar ik was op.

Helaas weinig tot geen zon, maar verder een perfecte middag, genoten!
Hopelijk snel weer met de Goya One 3 Pro 95 op zee varen. Volgende keer hopelijk met ZW wind.

Brouwersdam Zuid

Aanwezig: Henk (Ouwe), Ronald (RonVo)

15:30 3.5 uur Wind: N 18/22 kts
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (06) 21cm/MFC TF 2x12cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste goeie sessie op zee met de Goya One 3 Pro 95. Dat beviel heel goed. Soms wat leuke golven, vooral dichter bij het strand. Verder achterop wat meer chaos. Board geeft controle en vertrouwen. Genoeg volume om niet te hard te worden gestraft als je een foutje maakt, ik kan in de voetbanden bijna altijd blijven drijven. Redelijk veel kunnen golfrijden, niet de beste golven, maar met de Goya One kun je daar echt het beste van maken. Bump-n-Jump en golfrijden. Met de 12/21cm MFC vinnen meer dan voldoende grip, denk zelfs dat het nog wel maatje kleiner mag. Board kan redelijk radicaal draaien. Redelijk wat gesprongen, vaak niet goed, met deze richting vaak gene steile golven. Maar de enkele die ik kon vinden waren top, wel beetje wennen aan de lengte en lift van het board in de lucht.