3de dinsdag op rij surfen
Voor mensen die van de weekenden afhankelijk zijn is het een slechte tijd. Alleen op dinsdag wind. Voorspelling ZZW tot ZW 20 tot 32 knopen: zin in.
Bij aankomst al redelijk wat surfers op het water. Paul met 4.7, en die vaart altijd groter. Maar voor 4.2 leek het me nog niet hard genoeg te waaien.

Fanatic Tri-Wave 89 met Banzai 4.2 en MFC 19/10cm vinnen
Toch voor de 4.2 gekozen en dan met minimale trim. Normaal zou ik de JP FSW 84 pakken met de 4.2, toch voor de Tri-Wave 89 gekozen om dat de wind wat minimaal leek voor de 4.2 en ik de Tri-Wave wel eens met meer wind wilde proberen.
Wind was nog bijna zuid, niet de beste richting. Weinig last van de blokkendam omdat het vloed was en de dam bijna onder water stond. Ik kon bijna vanaf het strand planeren. Zoals altijd met zuiden wind, golven bijna haaks op de vaarrichting, nauwelijks mogelijk om te springen. Wind was duidelijk harder dan ik had verwacht, vooral de vlagen waren soms heel hard: al snel de 4.2 over max getrimd en op onderste outhaul oog. tot de wind draaide en het tij op kwam waren er weinig golven voor golfrijden. Met inkomende tij namen de golven toe, dat in combinatie met de harde vlagen maakte het water some chaotisch, lastiger varen. Later draaide de wind, werden de golven soms een stuk leuker, om te golfrijden en om te springen. Paar pogingen front-side gedaan, die lukte weer een keer.
Veel bekende op het water, heel gezellig. Doorgevaren tot ik helemaal leeg was. Komende week geen wind, en vakantie, dus hoefde niet te sparen. Zelfs wat kort rusten en kort varen wilde niet meer, bleef maar vallen bij gijpen en golfrijden.

Het was een heel fijne dag. Wind was vlagerig, golven vaak niet geweldig, maar eindelijk weer eens de juiste richting.
De Tri-wave viel me zeker met een 4.2 niet tegen. Volgende keer toch meer testen met de JP FSW 84 om goed te kunnen vergelijken.

Blokkendam

13:00 4.75 uur Wind: Z/ZW 20/40 kts
Board: Fanatic Tri-Wave 89 - MFC TF RTM 19cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 4.2 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Wisselend. Waren de vlagen minder extreem en het water minder chaotisch was het heerlijk varen. Maar in de harde vlagen en het water chaotisch was het lastig varen. Een ander board had misschien iets geholpen, maar dan was het op de momenten met minimale wind een uitdaging geworden en zou het in de chaotische golven nog steeds lastig zijn. Weer heel blij met de Banzai, trim bereik kwam vandaag weer heel goed van pas. Verschil tussen minimum trim met bovenste outhaul oog of maximum trim en onderste outhaul oog is gigantisch. Andere gingen omtuigen, ik paste alleen mijn trim aan. Vinnen waren fijn, board draaide niet super kort, heel radicaal, maar dat wil je in deze omstandigheden ook niet. Alleen in de mindere wind werd hoogte lopen lastiger. In de hardere wind had de center vin misschien net kleiner gekund.