Late middag chop knallen
Ik kon niet vroeg weg, maar wind zou goed blijven. Wind leek aan zee niet genoeg voor wave setje. Wegens minder tijd, gekozen om minder ver te rijden.

Koen was aan het omtuigen van 7.8 naar 7.0, maar twijfelde of 7.0 wel groot genoeg zou zijn. Makkelijke keus voor mij: 7.3.

iSonic 117 met S-Type 7.3 en SL-X 41cm
Wind was N/NW, dus naar buiten schuin met de golven mee, op de terug weg vol tegen de chop in. Heen dus erg makkelijk board gewoon vrij laten lopen. Naar binnen heel erg op letten. sturen naar de laagste delen van de golven, proberen hoogte te lopen in het vlakkere deel en dan wat ruimer door de golven voor de kant. Ik had duidelijk meer ervaring dan vele andere. Die namen vaak de kortste route. Maar dat was duidelijk niet de snelste. Zware omstandigheden voor de knieën. Door gevaren tot ik bijna niet meer kon planeren.

Waren een paar lekker uren. Helft van de tijd zwaar.

Grevelingendam

15:30 2.5 uur Wind: N/NW
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 41cm
Zeil: North S-Type SL 7.3 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Setje werkte heel goed, Nooit te groot, nooit te klein, de S-Type heeft heel goeie range. Tegen de chop in lastig: Laag zitten en knieën werk laten doen. Setje liep heel goed los, kon in de chop meeste full slalom setje bijhouden. Goeie controle!