Vreselijk vlagerig met pittige buien
Voorspelling: vanaf vrijdagmiddag heel het weekend stevige wind NW, tot 40 knopen. Maar wel met veel regen. Al genoeg uur gewerkt deze week. Dus op tijd gestopt.
Onderweg nog weinig wind, pas na Zierikzee werd de wind hard. Wind leek meer west dan voorspeld. Onderweg al paar flinke buien.

Niet veel surfers bij Brouwersdam Zuid, wind was net weg. Iedereen stond of stil of op de kant. Meeste gingen stoppen, te vlagerig. Getwijfeld om zelf op te tuigen. Buien en slechte wind... Toen er weer een vlaag was en er een straaltje zon te zien was, toch maar opgetuigd.

Banzai 4.7 met Goya One 95 en MFC 21/11 vinnen
Na het optuigen was de wind weer weg. Even wacht tot die terug was. Gelijk planeren en springen. Heerlijk om weer te varen. Zeil had minimum trim, dus outhaul iets aangetrokken. Was van korte duur: wind weer weg. Gelukkig was ik dicht bij de kant. Iemand heeft 15 minuten gezwommen voor de wind hard genoeg was om weer op de plank te komen. Het water was warm. Dus we vonden het niet nodig om de reddingsbrigade te gaan bellen.
Wind kwam weer terug, maar was gedraaid. Het was zelfs beetje hoogte lopen richting Perrys. Tijdens vloed met een shore-break. Was extreem lastig wegkomen. Ik had denk ik geluk, na even in de branding te hebben gestaan kwam ik snel weg. Andere lukte het zelfs niet. Een maar door de branding was de wind duidelijk een heel stuk harder. Helaas kwam er ook regen en hagel. Naar de kant was heel ruim en in de golven lastig. Gelukkig zonder spoelen op het strand gekomen. Maar ik was er wel klaar mee.

Misschien wel slechtste/lastigste dag ooit. 35 tot 40 knopen voorspeld en dan nog meer op de kant wachten op wind dan varen.
Dikke buien en wind die er af en toe minuut of 10 was en dan een tijdje helemaal weg. O ja, en die hagel.

Brouwersdam Zuid

Aanwezig: Gert-Jan

16:30 0.75 uur Wind: W/NW 10/40 kts
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (20) 21cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Voor de omstandigheden denk ik de beste keuze, maar door het rare weer was eigenlijk niks goed vandaag. Setje gaf me genoeg vertrouwen en had net genoeg volume om te dobberen.