Eerste veel regen, daarna zon en goeie wind
Wind zou draaien van ZW naar WNW. Rond 12:00 a 13:00 zou de wind WNW zijn. Dus vanaf 13:00 perfect voor de Grevelingendam.
Bij aankomst was er net een bui voorbij en was de wind weg. Veel 5.3 zeilen op het water. Gekozen om met 6.0 te beginnen.

Banzai 6.0 op de Patrick 113
Wind minimaal, dus begonnen met de Select Supercross 34cm. Al direct in de baai planeren. Tot op de rand van het ondiepe veel druk, daarna werd het minder. Tot de wind te weinig was om te planeren. In het begin zat de wind vooral dicht bij de kant, dus korte rakken varen. Voor de eerste bui nam de wind flink toe en moest het zeil echt meer trim. Wind draaide ook iets terug naar strak west. Veel lange rakken naar de overkant. Met de Supercross 34 lijkt de F-Cross wel een freerace board. Na de buien bleef de wind stabiel en leek zelfs nog iets toe te nemen. Tijd om eens een andere vin te proberen.

Gewisseld naar de Select Freecarve 31cm
Hoogte lopen een beetje minder, board ook net iets minder los. Board voelt ook iets minder freerace. Alleen heel soms bij veel druk op de vin tijdens hoogte lopen naar buiten een beetje spinout. Niet plotseling en ook niet volledig grip kwijt, maar was er wel. Wind nam nog verder toe, zeil over max trim. Getwijfeld om 5.3 op te gaan tuigen. Eerst maar een kleinere vin geprobeerd.

Geindigd met de MFC Feewave 29cm
De Freewave 29 werkte heel erg goed. Had verwacht dat die misschien te klein zou zijn. Zelfs hoogte lopen ging erg goed. Veel lange rakken naar de overkant. Golven werden iets beter, dus ook iets meer springen. Nog even bij de Flamingos gaan kijken.

Echt heel erg onder de indruk van de gijp kwaliteiten van de F-Cross 113. Bijna alle gijpen doorgeplaneerd, zelfs als ik ergens een foutje maakte tijdens het gijpen kon ik het altijd toch redden om toch nog planerend de gijp uit te komen: genieten.

In het begin was het heel vlagerig door de buien en was ik bang dat het nooit echt droog zou worden. Gelukkig werd het na 14:00 heerlijk weer, nog best veel zon gehad en helemaal niet koud. Top middag gehad.

Grevelingendam

13:15 1.5 uur Wind: W
Board: Patrik F-Cross 113 - Select Supercross 34cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte heel goed. Range van de Banzai weer heel nuttig, heel vlagerig door de buien, van minimum trim tot maximum trim gebruikt. De Supercross werkte heel goed, in de minimale wind kon ik nog makkelijk hoogte houden. In de hardere wind nooit te groot. Geen spinouts! Controle goed, zelfs door lastigste chop goed te doen. Springen wel wat lastiger met zn lange vin. Gijpt geweldig.
14:45 0.75 uur Wind: W
Board: Patrik F-Cross 113 - Select FX Freecarve 31cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zeil op max trim, later zelfs over max trim. Ik zou makkelijk een kleiner setje kunnen pakken. Net voor nog een buien zelfs echt overpowered: duwen met mijn voorste hand. Vin werkte goed, alleen wel bij het naar buiten varen, met power hoogte lopen soms een beetje spinout. Misschien was de vin vet of misschien de print op de vin. Controle goed: durfde board vol door de chop te laten gaan. Springen makkelijker dan met de 34cm vin. Gijpt geweldig.
15:30 0.75 uur Wind: W
Board: Patrik F-Cross 113 - MFC Freewave 29cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zeil net over max trim. Zelfs met maar 29cm kon ik toch nog makkelijk hoogte lopen. Controle nog betere. Board wordt meer freemove, waar hij meer freerace voelde met de Supercross 34. Gijpen geweldig. Springen ook zeker beter dan met een langere vin. Maar met de voetbanden zo ver naar buiten blijft het lastiger.