500 meter:
Heren
-Overall
--Overall
---44.57 - 10-3-2008
---43.71 - 13-11-2004
---42.22 - 30-3-2004
---41.13 - 21-2-2004
---40.80 - 3-12-2003
---40.03 - 7-1993
--Productie
-Nederland
Dames

Huidige Record: 500m Heren Overall en Productie

44.57 kts = 82.54 km/u

Dirk Doppenberg
The Ray, Southend-on-Sea, Engeland
Maandag 10 Maart 2008
?? knopen wind

BoardF2 Missile XS (2008)
ZeilMaui Sails TR4 5.5m
VinCaspar speed 23cm??

Op de 2de dag van het DrivenByWind event was Dirk weer van de party en vaart direct zijn eigen Productie record en het outright record van Ben aan gort. En is daarmee dus de snelste man van Nederland.

De dag na zijn record poste Dirk het volgende bericht op forum.windsurfing.nl:
Ten eerste wil ik graag iedereen bedanken voor deze lieve en aardige berichtjes. :D dat doet mijn de zware reis dit ik vannacht achter de rug had gelijk vergeten!!!!

Naar afgelopen zaterdag een perfeckte trainings dag te hebben gehad,wat ook nog eens op een PR uitliep, wat ik totaal niet verwacht had, reed ik zondag middag met een goed gevoel richting engeland zondag avond kwa ik daar aan om ongeveer 21.00 , eerst even wat gegeten met wat deelnemers van de driven by wind wedstrijd . toen werd al gauw duidelijk dat we super vroeg gingen starten en dat de baan om 7.00 engelse tijd open zou gaan dus ik was al om 6.00 bij het water en het regende en haggelde en het was koud :roll: ik dacht even wat doe ik hier !!! de wind was naar mijn mening nog niet hard en het was moeilijk om een keuze te maken welke zeil maat ik zou moeten gebruiken. omdat de zandbank zo 1800 meter verder ligt dan de parkeerplaats en het al bijna laagwater was zag je ook geen water. dus eerst mijn board klaar gemaakt de missile xs met een 23 cm vinnetje er onder, want dat was goed getest op de brace :D pak aan getrokken .KOUD KOUD dat was afzien . maar ik wist toch nog steeds niet welke maat zeil ik op moest tuigen . toen ging mijn telefoon . hans kleingeld was in alle vroegte opgestaan op mijn te onder steunen met informatie van wind kracht, en wind richting na een gesprekje van 10 min bleek dat de koers heel erg ruim zou worden met een zuid, en soms zo windrichting. hans harstikke bedankt voor al jouw steun achter de schermen met alle info van de weersomstandigheden bedankt. toen kwam in een keer de gedacht ruim dat betekendt groot varen dus ik tuigde mijn TR-4 5.5 voor de allereerste keer op . en toen was het ondertussen al 7.15 dus maar aan de wad loop wandeling begonnen van 1800 meter maar ook daar op was ik, getraindt namelijk door vaak op de brace te surfen leer je ook hoe je ver moet lopen :D

eenmal aangekomen had ik het koud echt ijs koud paarse handen klappertanden noem het maar op hagel regen bijna geen zicht, en wind hard zo het woei in een keer flink . nou upwind richting de baan wat eigelijk al een mision op zich was met 45 knopen wind en golven die zich in het kanaal opbouwden van 60 cm en super stijl en kort op elkaar. wat ook leide dat veel deelnemers niet boven aan de koers konde komen . ik zelf lukte het net om met mijn 5.5 opwind te varen . naar ruim 15 min wachten voor dat de baan daad werkelijk open was omdat de cameras en antennes weg vlogen en erg heel slecht zicht was kreeg ik een teken dat als werkte en de baan open was . onderweg richting de 500 m baan wat alles behalve vlak was de aanloop, merkte ik dat ik goed overpowerd stond maar als goed te controleren was eemaal bij het eerst meet punt of camera aan gekomen was het water vlak en ik bleef maar acceleren en toen was ik heel blij dat ik een 5.5 had want de baan was erg ruim maar ik hield er goed druk in . naar de eerste run gelijk op mijn gps kijken die ik had ingesteld op 21 sec in plaats van tien seconden . gaaf gelijk al aan 21 sec van 43.8 knopen en een max van 46.2 in keer had ik het warm en voelde me sterk en zei tegen me zelf dirk dit kan beter , want mijn gevoel zij dat ik bij het begin te veel had laten liggen. naar weer een bare tocht om upwind tekomen tweede run . die gaf een 21 sec van 44.02 aan . snel weer upwind varen klaar maken voor de derde run. en de wind nam flink toe ik zag ook hoe iemand die een rum maakt gewoon, werd weggezet en leide tot een grote crash. met een nog langere aanloop de baan en ik kreeg twee goede vlagen tijdens de run . kijken op mijn gps en yes 44.89 gemiddeld over 21 sec :D :D :D ik dacht dat kan wel eens een nederlands rekoor zijn . daar naar nog twee redelijke runs kunnen maken maar de wind begon snel af tenemen en draaide ok waar door de baan op halve wind kwam te liggen .het stopte met regen het weer klaarde weer op . dat wil zeggen dat de info die ik in de ochtend kreeg van mijn maat hans precies klopte naar het front opklarringen plus dat de wind ging draaien en de wind sterk zou afnemen . nogmaals hans bedankt !!!!!! toen eenmaal angekomen bij mijn bus snel aftuigen en warm aankleden . even mijn telefoon zoeken even kijken of mensen het gevolgdt hebben via internet . pak mijn telefoon zwart beeld uit ik dacht he ik heb hem de hele nacht opgeladen :-? :-? gauw in de autolader tot mijn verbazing had ik zo veel smsje en oproepen dat hij leeg was :D :D :D is echt een goed gevoel dat vrienden bekende en familie je kunnen volgen . en dat je gelijk al felicitaties krijg. terwijl je net je pak uit doet ... echt top!!!!!

ik wil martin van meurs ook bedanken voor alle steun en alle tips en hulp achter de schermen. en veel sterkte met de revalidatie. (hij fiets al snel heb ik me hooren vertellen) :D :D :D Herman van de berg mijn grootste sponser en mentale hulp en goede vriend :) casper verhaagen en seleckt voor alle hulp voor vinnen en het vele werk achter de schermen !!!! en alle forum leden voor al die lieve en leuke berichten THANKS THANKS

met ze alle kunnen we door stoomen dat er ooit een nederlander de wereld titel naar nederland haalt !!!!!!

Bedankt
Dirk Doppenberg
NED-51

Maui Sails/F2/ion/Select Fins

Bron: GPS-Speedsurfing.com, driven-by-wind en Dirk zelf.