Windsurf Slalom Board Starboard iSonic 115 uit 2006
Slalom Board
Jaar 2006
Volume 115 L
Bereik 5,8 - 9,0
Breedte 68 cm
Lengte 233 cm
Gewicht 6,75 kg
Vinbox Tuttlebox
Materiaal Wood Glass Sandwich
iSonic
Sinds 2006 het slalom board van Starboard. Staat vooral bekend om het vaar gemak en de controle. Daardoor een van de makkelijkste slalom boards om te varen en ook nog eens de snelste op niet vlak water

Herkomst
In Augustus 2009 2dehands gekocht via internet. Board was compleet met boardbag en 2 Drake vinnen, 34 en 42cm. De 34 heb ik direct verkocht, ik had al een nieuwere Drake 34cm. Ik had een paar weken daarvoor mijn HTS Super Fast M verkocht. Wilde liever een board dat breder is in de tail of in iedere geval beter hoogte loopt dan de HTS.

Controle en snelheid
Ik heb het board nu een paar keer op gevaren. Eerste keer met mijn Daytona 7.3 en verschillende vinnen, perfecte combo. Ik heb er ook met mijn Daytona 8.3 op gevaren, bij weinig wind ging het net, maar volgepowered was dit ook heerlijk. Misschien was de SRA 44cm net niet groot genoeg voor weinig wind met de Daytona 8.3. Volgende keer de SR2 46cm eens proberen.

Wat me tot nu toe opvalt, is hoe makkelijk het board vaart op alle koersen. Aan de wind, ruime wind, alles gaat snel en makkelijk, zelfs als het water onrustig wordt heb ik geen controle problemen.
One-foot-off: 47.4 cm

Gyben
Tijdens gyben heeft het board voor maar ook wat na delen. Door de breedte is het makkelijk om een gybe door te planeren, echter moet de bocht dan wel iets ruimer worden genomen. Min punt vond ik bij het gyben in chop: Door de brede neus wilde het board wel eens blijven haken in een golf waardoor de snelheid ver af nam en ik een volle lading zout water in mijn gezicht kreeg. Ook bij het inzetten van een gybe moest ik meer opletten dan bij de HTS, door de breedte is het moeilijker uit de voetbanden stappen, er staat ook meer druk op de vin.
Met de Daytona 8.3 lukt het nog niet om goed te gyben.

Verkocht
Ik was al even opzoek naar een iSonic 111 uit 2008 of 2009. Deze schijnen nog een beetje sneller te zijn dan de 2006 en 2007. Nadat ik een iSonic 111 2008 had gekocht heb ik deze verkocht, hij was opgekocht door een handelaar, hij had er een koper voor. Niet dus, zelfde middag stond het board voor 100 euro meer op marktplaats.nl.

Zeilen
Ik heb deze iSonic vooral met mijn Daytona's gevaren. Vooral de 7.3 is echt heerlijk op dit board.
Vinnen
Volgens Starboard heeft dit board een vinrange van: 32 - 48cm.
Ik vaar er mijn Slalom vinnen onder. Ik heb getest met mijn Drake Slalom Pro‛s, mijn Hurricane SRA‛s en Select SL7‛s. Qua gevoel zijn de SL7s het fijnste, geven veel controle, veel snelheid en nauwlijks spinouts. De SRA‛s zijn snel en geen spinouts, maar zijn harder en geven daardoor minder rust en in chop dus ook minder controle.Loading fin list...