De Windsurf Worlds 2012 (WK Raceboard Masters) in Medemblik was geweldig!

donderdag 23 augustus 2012

Ik heb heel de week genoten, vanaf het moment dat ik op Zondag aan kwam en het grasveld op liep, tot het moment dat ik weg reed, een hele week later. De sfeer, het enthousiasme van de kids, al die verschillende nationaliteiten, starten in een wedstrijd met 60+ surfers. Bijzondere ervaring om z'n internationaal evenement mee te mogen maken/doen. De organisatie was erg goed, veel begeleidings boten, alles strak op tijd, super gave opening, ieder land kwam naar voren met een eigen vlag: 31 stuks!, relaxed eind feestje. Het weer heeft heel erg mee gezeten, heel erg veel zon, alle dagen wind, soms weinig, maar altijd genoeg om een race te kunnen varen.

Ik heb heel de week een huisje gedeeld met de Peruaanse familie Bazo. Heel gezellig, ik heb genoten, 2 kinderen deden als enige Peruaanen mee aan de wedstrijden en waren dus de hele Peruaans deligatie. Gelukkig spraken ze bijna allemaal goed Engels, wel zo makkelijk want ik spreek geen spaans.

Mijn wedstrijden gingen best goed, veel geleerd. Geweldig om te zien hoe de toppers tactisch een race varen, het verschil in snelheid, de starts. Ik had ergens verwacht echt achteraan te eindigen. Ik vaar pas sinds begin Mei op een raceboard, de andere deelnemers al jaren, zo niet tientallen jaren. Maar uiteindelijk nog 53ste van de 68 geworden. 1 heat zelfs 31ste, de heat met de meeste wind! Als de wind minimaal was ging het veel slechter en eidigde ik meestal zo rond de 60 a 63ste plaats. Was er wind dan zo rond de 40 a 48ste plaats.

Organisatie, vrijwilligers, deelnemers en de Familie Bazo: THANKS! Dit was een week die ik niet snel ga vergeten.