Innovatieve nieuwe verlenger: NoerStick

zondag 29 april 2018

Al jaren is er nauwelijks innovatie op gebied van verlengers. North heeft de Power XT uitgebracht, maar dat was al in 2004, dus die bestaat ook al weer 14 jaar. Verder zijn er niet echt veel echt vernieuwingen geweest.
Tot nu.

NoerStick is bedacht door een Deen. Het is ene heel ander principe van een verlenger.
Waar je normaal eerst de lengte in stelt en dan het zeil downhault tot de juiste spanning. Bij de NoerStick trek je eerst de downhaul katrol naar de verlenger, waarna je de verlenger langer maakt tot het zeil op de juiste spanning staat.

Ik vind het een mooie innovatie. Iedere surfer kent het wel, je wil je bent je zeil aan het optuigen, bijna klaar. Nu alleen nog de downhaul goed aantrekken. Kom je er achter dat je verlenger te kort staat. Vaak moet je dan het zeil weel helemaal (of half) aftuigen. Daar is de NoerStick perfect. Die heeft dat probleem nooit. Maar, nu heb je 2 touwtjes in je verlenger, 2 kansen op een breuk, 2 touwtjes die een beetje rek hebben, dus uiteindelijke iets meer spelling op de downhaul.

Innovatie kost geld, maar persoonlijk vind ik deze wel duur. Volgens de geruchten gaat de NoerStick 300 euro kosten.
300 euro vind ik persoonlijk toch wel wat veel voor het beetje voordeel dat de verlenger mij zou bieden.
Ik heb een lijstje met instellingen bij, dus gebeurt mij bijna nooit dat ik mn verlenger niet goed heb staan. Daarnaast vaar ik met North Power XT, die bieden het voordeel dat je zelfs op het water nog even snel je trim kan aanpassen. Dat voordeel is me meer waard dan de mogelijkheden van de NoerStick

Meer info: https://www.noerstick.com/