North Sails is terug

woensdag 07 april 2021

In 2019 veranderde North Sails windsurfing zijn naam in Duotone. Als fan van North Sails vond ik dat maar niks. Duotone is een term uit fotografie, niet voor windsurfspullen.
Boards&More, het bedrijf dat North Sails windsurfspullen mocht verkopen raakte de licentie op de merknaam North Sails kwijt. Koos er voor om een andere, niet meer gebruikte naam van een snowboard merk dan maar te gebruiken: Duotone.

North Sails zelf, een zeer gerenomeerd fabrikant van zeilboot zeilen heeft wel de knowhow om geweldige zeilen te maken en komt nu dus zelf met zeilen.
Pieter Bijl is al een tijdje regelmatig in Nederland gespot met zwarte prototypes met daarin soms een North Sails logo.

Pieter Bijl aan het testen met een zwart zeil met daarin duidelijk het North Sails logo Pieter Bijl aan het testen met een merkloos, zwart, duidelijk gelamineerd zeil.

Nu zijn er dan eindelijk officiele fotos.
Ze zijn gebaseerd op de 3Di techniek. Deze zouden lichter en duurzamer moeten zijn de de plastic monofilm zeilen die we nu gewend zijn. Gerucht is alleen dat er wel een erg hoog prijskaartje aan komt te hangen.

Pieter Bijl toont de eerst nieuwe North Sails wave zeilen. Cataloges foto van de nieuwe North Sails wave
Ik ben zelf niet z'n fan van zwart in surfspullen. Zwart neemt in mijn ogen teveel UV straling op, wordt te warm. Zwarte spullen gaan gewoon eerder stuk.
Ik ben wel erg benieuwd naar het echte product en waar North nog meer mee gaat komen.