Windsurf Slalom Board Starboard iSonic 101 uit 2009
Slalom Board
Jaar 2009
Volume 101 L
Bereik 5,5 - 8,5
Breedte 63,5 cm
Lengte 234 cm
Gewicht 6,22 kg
Vinbox Tuttlebox
Materiaal Wood Glass Sandwich
iSonic
Sinds 2006 het slalom board van Starboard. Staat vooral bekend om het vaar gemak en de controle. Daardoor een van de makkelijkste slalom boards om te varen en ook nog eens de snelste op niet vlak water

Herkomst
In Juli 2011 2dehands gekocht, is van Sarah-Quita Offringa geweest, hij was zonder voetbanden en met lichte transport schade bij de verkoper terecht gekomen (hij verkoopt vaker spullen voor profs. Ik heb de schade gerepareerd en er een setje Da Kine Core Contours op gezet.
Ik wil deze iSonic gaan proberen om te kijken of de controle met 7.0 beter is dan op de iSonic 111.

Controle en Snelheid
Toen ik er eerste keer op stapte voelde het board direct vertrouwd, niet zo gek, had toen ookk een iSonic 111. Snelheid van de 101 is echt een stapje meer dan van de 111 en dat met meer controle in hogere chop. Alleen aanplaneren is minder, maar ja hij is dan ook smaller.
Gyben gaat ook goed. In hogere golven/chop gijpt de 101 stuk beter dan de 111. Is het water vlakker planeert de 111 wel makkelijker door uit de bocht.

Verkocht
Gestopt met wedstrijd surfen, op zoek gegaan naar een board dat makkelijk vaart in de golven, dat is mijn Patrik F-Cross 113 geworden. Daardoor kon deze weg, was snel verkocht. Altijd me heel erg veel plezier mee gevaren.

Zeilen
Ik heb dit board vooral gebruikt met mijn Warp slalom zeilen: Warp F2009 7.0 en Warp F2009 6.3. Groter heeft weinig meer waarde, tenzij je echt wil speedsurfen. Kleiner, zoals een 5.7 kan wel, maar dan is het water eigenlijk altijd ruwer en dan geeft een smaller board duidelijk nog meer controle. Board werkt ook erg goed met een snel camberloos freeride zeil zoals een North Natural of E-Type 6.6. Dan heb je een heerlijk snel freeride setje.

Loading sail list...

Vinnen
Vin range volgens starboard: 30-44cm, maar op het forum van starboard wordt ook aangegeven dat voor slalom wedstrijd gebruik eigenlijk 36 a 40cm toch wel optimaal is en 34cm vaak al net te klein. In het begin veel gevaren met de Deboichet SL2 en C3 Venom vinnen, in de lopen van de jaren zijn die vervangen door Sonntag SL-P/SL-X vinnen, die geven meer rust en lift en kunnen duidelijk kleiner worden gevaren. Mijn geheime wapen was: Busca 34cm. Moderne softtip carbon slalom vinnen werken wel als ze 34cm lang zijn.

Loading fin list...