Windsurf Freemove Board JP Freestyle Wave 102 Pro uit 2011
Freemove Board
Jaar 2011
Volume 102 L
Bereik 4,7 - 6.9
Breedte 62 cm
Lengte 236 cm
Gewicht 6,2 kg
Vinbox Powerbox
Materiaal Technora Kevlar/Biax Carbon Sandwich
Herkomst
In november 2017 2dehands gekocht via internet. Ik had al een tijdje de Syncro 103 van Martijn te leen, maar die wilde hem liever niet verkopen. Dus rustig opzoek gegaan naar een eigen board in deze range. Kon deze JP FSW Pro kopen, dat leek met wel goed passen bij mijn FSW 84 Pro. 

Board vaart heel makkelijk, planeert vroeg, springt goed, gijpt makkelijk. Je kunt er ook nog redelijk mee golfrijden, al is het wel een 62cm breed board zonder veel tail rocker. Vooral als het water vlakker is is dit board duidelijk een stuk meer lol dan een echt waveboard. En in de golfen kun je er echt nog veel plezier mee hebben. Helaas is dit geen versie met thruster.
Het board is heel erg licht en goed gebouwd, een van de laatste echt goeie Pro versies van JP, hierna werden ze een heel stuk zwaarden ern van glas ipv carbon kevlar. 

Verkocht
Na aanschaf van mijn Goya One 95 zat dit board te dicht op de Goya. En aangezien deze niet goed met een 6.6 kan varen op zoek gegaan naar iets groter, maar ook weer niet te groot. Na aanschaf en paar keer testen van mijn Patrik F-Cross 113 dit super board verkocht. 

Zeilen 
Board heb ik vooral met 5.3 tot 6.0 opgevaren. 

Loading sail list...

Vinnen 
Makkelijk: alles van Freeride tot Wave. Board planeert van zichzelf al super vroeg, alleen om goed hoogte te lopen heb je een wat langere vin nodig.

Loading fin list...