Windsurf Speed Board F2 Missile   uit 2005
Speed Board
Jaar 2005
Volume 66 L
Bereik 4,0 - 7,0
Breedte 50,5 cm
Lengte 228 cm
Gewicht 4,7 kg
Vinbox Tuttlebox
Materiaal Hi Modulus Carbon Sandwich
Herkomst
In Januari 2008 2de hands gekocht. Had al een tijdje het plan om er 1 te kopen als ik die voor een goede prijs kon kopen. In Januari had ik geluk! Board was nog als nieuw, 3x gevaren. Daarna de Highwinds verkocht.

Snel
De F2 Missille is erg snel, als ik met mijn GPS vaar en dit board vergelijk met mijn S-Type dan haal ik op halve wind rakken al makkelijk ruim 55 km/h terwijl dat bij S-Type blijft dit echt hangen onder de 50 km/h.
En als je de Missile dan ruim laat lopen zit je zonder moeite op 65 km/h. Ik hoop binnenkort een keer met echt veel wind en juiste hoek te varen en dan gaat mijn PR er dik aan..

Verkocht
In januari 2016, na 8 jaar, verkocht, gebruik hem bijna nooit en met mn rug blessure gaat het ook nog wel even duren voor ik hem weer mag varen.

Zeilen
Op de Missile ga ik alleen racezeilen met Cambers varen. De 6.6 gaat er boven verwachting goed op, al moet het wel genoeg waaien, want dobberen kan niet met maar 64 liter volume.

Loading sail list...


Vinnen
Ik heb dit board gekocht met de orginele F2 28cm vin, op de forums werd hier niet met lof over gesproken, dus ben ik opzoek gegaan naar goede speed vinnen voor de Missile. Al snel vond ik 4 MFC SLs, waarvan de kleinste 2 bruikbare lengtes zijn voor de Missile en een Select S07 26cm. Die was nog gewoon nieuw. Ik  heb een Lessacher LeWo Duo speed Rake30 22cm bestel, 22cm lijkt klein, maar hij heeft veel oppervlakte.

Loading fin list...