Windsurf Freeride Zeil Severne C2 9.5 uit 2004
Freeride Zeil
Jaar 2004
Latten 6
Cambers 2
Giek 241 cm
Mast 525 cm
Materiaal Monofilm
Herkomst
Gekocht in Oktober 2008 als ultiem lichtweer zeil voor tijdens wedstrijden met te weinig wind te varen op mijn AHD GT85. Dit zeil heeft al vele eigenaren gehad voor mij, hoorde ik later. Robke kocht het van een belg, en verkocht het weer aan Hans. Hans heeft het weer verkocht aan iemand, waarvan ik het waarschijnlijk heb gekocht. Hans heeft de windsurfing.nl sticker er in geplakt en heeft de mastslurf gesloopt en laten maken.

Compact
De C2 is erg compact, met een benodigde giek lengte van maar 241cm en een mast lengte van 525cm is het zeil te varen op een 490 mast en een giek die tot 250cm kan.

Handling
Dit zeil voelt, als je hem goed door trimmed, helemaal niet zo groot en log. Dit komt onder andere doordat dit zeil maar 6 latten heeft, 2 cambers en een korte giek. Maar als je de trim meer op minimum zet dan trekt het zeil erg hard, maakt geen snelheid en voelt log/onhandig aan. Maar dan planeer je wel super vroeg aan. Zeker op de AHD GT85 een perfect lichtweer setje.

Verkocht
Ik kon een North R-type 9.5 kopen in zeer goede staat voor een scherpe prijs, aangezien ik een North Sails fan ben, die gekocht en deze te koop gezet, en binnen een paar weken verkocht met mijn North 510cm.

Mast
Ik heb dit zeil ook op mijn North 510cm gevaren, ging er goed. Zeil is helemaal niet mast gevoelig.

Loading mast list...