Windsurf Slalom Zeil North Warp F2009 7.0 uit 2009
Slalom Zeil
Jaar 2009
Latten 7
Cambers 4
Giek 207 cm
Mast 478 cm
Materiaal Monofilm, XPly, Triax

Herkomst
Ik heb dit zeil in September 2010 2dehands van Adrie Keet (NED-34) gekocht. Nu ik meer wedstrijd ervaring krijg moet ik opzoek naar sneller zeilen dan mijn Daytona‛s. Met de ervaring van de BK op de Punt in 2010 wist ik dat ik met de RAM 6.3 zo makkelijk vaar dat ik verwacht ook met de Warp goed te kunnen varen. Dit zeil gaat mijn Daytona 7.3 vervangen.

Snelheid
Ja, snel. Duidelijk sneller dan de Daytona, vooral als je max-out bent. Juist dan versnelt de Warp nog door waar de Daytona juist problemen begon te geven.  

Handeling
Vergeleken met mijn Daytona‛s is de handeling wel iets minder. Zeil is veel stabieler en daardoor minder makkelijk te bewegen. Maar het valt zeker niet tegen, Cambers gaan makkelijk om, meestal 1 voor 1. Dus niet 1 harde klap, maar een relatief softe rotatie. Met gemiddelde druk in het zeil gybed hij als een trein. Maar als ik max-out sta, is rechtuit varen nog goed te doen, maar gyben bijna onmogelijk, het zeil is zo lang te houden dat je bij een gybe gewoon te veel power hebt om het zeil dicht te doen.

Verkocht
Na gestopt te zijn met wedstrijden, en eigenlijk alleen nog op zee te varen gebruikte ik mijn Warps niet meer. Dus te koop gezet voor een scherpe prijs, was al snel verkocht. Veel goeie herinneringen aan dit zeil: heel erg fijn zeil.

Masten
Het zeil moet op een Platinum, dus die heb ik altijd gebruikt.Loading mast list...