Info
Foto's
Logboek
Stats
Speed

Bonifacio Windsurf

Surf sessies op Bonifacio Windsurf

23 mei 2016 13:00 1 uurWind: W 10/35 kts
Board:RRD Freestyle Wave Ltd v3 94 - MFC Freewave 28cm
Zeil:RRD Move 4.7 - Onbekend - Onbekend
Spot:Bonifacio Windsurf
Goeie controle. Board en zeil voelde niet te groot, in de wind gaten te klein. In de vlagen groot, maar nog wel te houden. Trapeze lijnen te klein voor het lekkere. Hoefde niet vaak het zeil open te doen. Maar de wind was hard. Ik gok 25 knopen max. Fijn boardje, lekkere controle, fijne stance, planeerd vroeg.
Naar de kant terug komen bleek soms lastig. Aan de kant was minder wind, dus hoogte lopen lastig en dobberen bijna onmogelijk. Laatste stukje maar gezwommen, tot ik weer kon staan.

23 mei 2016 14:30 1 uurWind: W 10/35 kts
Board:RRD Freestyle Wave Wood 106 - MFC Freewave 32cm
Zeil:RRD Move 4.7 - Onbekend - Onbekend
Spot:Bonifacio Windsurf
De 106 werkte beter in de wind gaten. Ik kon ook makkelijker hoogte lopen, zeker richting de kant waar de wind minder was. Ook handig dat het board niet zinkt als de wind even helemaal weg is. In het begin even dichter langs de kant gebleven omdat daar de wind iets minder hard was en het water vlakker. Beetje gijpjes oefenen en gewoon lekker genieten. Wind nam even iets af, dus verder het water op gegaan. Wind was nu rond de 20 knopen gok ik. Heerlijk relaxed varen. Had verwacht dat het board misschien te groot zou voelen. Maar dat viel alles mee. Het water was dan ook erg vlak, alleen op de zandbank stonden wat golfjes. Geen spinouts, board liep lekker los op de vin.