Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

25 juli 2010

2de dag Webstrijd Training
Wind voorspelling was iets beter dan vorige week dus er was goede hoop op veel planeren
Helaas viel de wind nog best tegen en was het, zelfs met 9.5 moeilijk om in Plane te komen.

We begonnen weer met een uur Yoga, lekker, pijnlijk en leuk. We hebben weer een hoop gelachen.
Daarna een klein uurtje therorie: Vlaggen, wat betekend welke vlag. Zeer leerzaam.
Om 12:00 stond er weer eten klaar en daarna snel optuigen. Jan en Roel gaven, waar nodig of gewenst nog wat trim tips.
Jan en Roel hadden een mini downwind slalom baan klaar gelegd.
Met zo weinig wind was het voor iedereen makkelijk. Zo groot mogelijk: GT85 en R-Typ 9.5.

Om 13:30 stonden we op het water, aan de start. De groep werd opgedeeld in 2 groepen, blauw met de wedstrijd mietjes en groen met het aanstormend talent. aangezien ik ook wel eens een wedstrijd had gevaren mocht ik in blauw samen met jongens als Kay van Berlo, Jordy Vonk en Coen Swijnunberg. Volgens Roel waren we maar mietjes omdat we niet hard genoeg pompte. We kregen vaak teksten als: "pompen, pompen, mietjes" naar ons hoofd. Doel van vandaag was om de startiming beter te krijgen. Er werd om de 5 minuten een heat gestart. Dus dat betekende dat iedere groep om de 10 minuten moest starten... Dat was soms aardig aanpoten om nog enigsinds optijd te zijn om je horloge te kunnen starten op het 3 minuten signaal.
Eerste starts gingen bij mij hopeloos mis. Ik verwachte makkelijk in plane te komen met mijn GT85 en 9.5. Dat lukt soms ook. Maar dan vaak pas vele te laat. Soms wel 15 seconden te laat over de streep. Dan maar eerder starten en dan gewoon stil moeten gaan staan op de streep omdat het nog 20 seconden voor de start was. Maar het ging wel steeds een beetje beter.
Om 16:15 nog even naar de kant, einde of alleen pauze. Wind leek iets toe te nemen dus we zijn nog maar een paar extra starts gaan doen, ditmaal in 1 grote groep. Helaas moesten we dan tegen Timmy. Jong, licht en bloed fanatiek. Die jongen is zo rap.

De laatste paar starts gingen steeds beter. 2x net vals en de laatste was perfect. Op de seconden naast de startboot in de beste wind. Daardoor ruim als eerste bij de eerste boei. Zelfs Jody met zijn 10.0 moest dit keer mij voor laten gaan.
Al met al hebben we denk ik een start of 20 gedaan. Was dan ook behoorlijk afgemat.

Jan en Roel weer bedankt voor de vermoeiende en leerzame dag.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

13:304 uurWind: W/NW 7/14 kts
Board:AHD GT 85 - Deboichet R13 S 65cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Viper 75 510cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Op aanraden van Nikaj vorige week de 510cm er nog maar eens ingedaan. Met meer latten spanning en spacers lijkt het zeil er nu wel beter op te staan. Nog een keer testen met de 490 wat nu het beste is. R13 65cm was perfect, kon veel druk kwijt.