Windsurf Freeride/Raceboard Zeil North R-Type 9.5 uit 2005
Freeride/Raceboard Zeil
Jaar 2005
Latten 7
Cambers 2
Giek 244 cm
Mast 540 cm
Materiaal Monofilm, Triax, Duratech
Herkomst
Dit zeil heb ik in April 2009 2dehands gekocht via internet van een surfer uit Friesland. Met de hulp van Cobus heb ik het zeil in Mei in ontvangst genomen. Ik had hiervoor een Severne C2, maar wilde liever een North zeil. Maar die kon ik eerst niet vinden, de C2 wel.

Handeling
Dit zeil voelt zeer licht in je handen, zeker als de downhaul goed ver is aangetrokken (voorbij de max op het zeil.) Dan lijkt het eerder op een 8.0. Het zeil heeft, vergeleken met een Formula zeil, relatief weinig Loose Leech.  Zeker als je het zeil niet over Max trimmed. Als ik met Formula surfers vaar is hij vergelijkbaar met een 11.0. Ik mis iets aan snelheid, maar de handling is mijlen beter dan welk Formula zeil dan ook. Ook aan de wind doet het zeil het erg goed. Hij is ook er goed te trimmen met de outhaul.

Verkocht
Ik heb een nieuwe R-Type 9.5 gekocht, jaartje ouder, maar als nieuw, kan ik weer jaren vooruit. Iemand zocht een 9.5 voor een raceboard, deze aangeboden en was zo verkocht.

Mast
In het begin heb ik het zeil gevaren met een Viper75 490 en een North 510cm mast, heb ook een 520 geprobeerd, maar die was te stijf. Beste werkte voor mij: Platinum 490 met 50cm Xtender. Licht, soft en heel erg goed trimbaar. Zowel in lichtweer als hardweer goed bruikbaar

Loading mast list...