Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

06 oktober 2011

Eerste herfst storm en toch nog verbrand.
Na een paar weken wind stil en warm weer is de herfst nu echt begonnen, afgelopen dagen nam de wind steeds meer toe en vandaag zou de dag met hardste wind worden. Ik had veel bewolking en regen verwacht. Thuis regende het flink toen ik weg ging, maar onderweg werd het al snel droog en daarna geen regen meer gehad. Rond een uur of 2 a 3 trok het zelfs helemaal open en was het heerlijk in de zon, oke, wel verbrand.

Heel de middag met mijn JP FSW 84II en Ice 4.7 gevaren. Wind was erg constant, 4.7 op max getrimmed en vaak nog er aan de grote kant. 4.2 was misschien nog leuker geweest. Veel gesprongen, beetje golfrijden, paar "op-je-back-loops". Heel de dag samen met Peter gevaren, en Rob was er ook nog even. Peter heeft bijna heel de middag op mijn AHD Wave gevaren. Hij heeft als kleinste board een 110 liter, geen succes met een 4.7 op de grevelingen met westen wind.

De herst is heel erg goed begonnen. Hopelijk komend weekend meer.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Peter (metPeter), Rob Boons

12:004 uurWind: W/NW 22/30 kts
Board:JP Freestyle Wave 84 II - Select Wave Warrior 24cm
Zeil:North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Het was weer top, normaal pak ik mijn kleinere giek, maar verwacht nog om te moeten tuigen, dus de 165 gepakt, die is wel 2 a 3cm te lang, maar dat merk je niet nauwlijks. Setje liep weer top. Trim op max, mast voet tikje verder naar voren dan normaal. Was perfecte setje voor vandaag.