Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

09 oktober 2011

Laatste regiocup 2011
Er was toenemende wind draaiend van Zuid naar West voorspelt, dus meestal wordt dat een rare wedstrijd me afgelaste heats en steeds uitstel van heats om de baan aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Daarnaast ook veel regen voorspelt, dus niet de leukste omstandigheden. Maar het eerlijke is dat iedereen daar last van heeft.

Heat 1
Bij de boot gestart, niet echt een goede start, op 4 seconden over de streep, maar wel als eerste. Was ook als eerste bij de 1ste boei. Gybe door geplaneerd en met ruime voorsprong op weg naar de 2de boei, zonder fouten de baan uit gevaren ne met bijn a1 rak voorsprong de heat gewonnen: 1ste.

Heat 2
Weer bij de boot gestart, start was beter, en vanaf de start weer voorop. Geen fouten gemaakt en weer (veel te makkelijk) 1ste.

Heat 3
Bij de boot gestart, goede start, binnen 1 seconde over de streep. Ko zat redelijk dicht achter mij. Was nog wel eerste bij de eerste boei. De gybe door geplaneerd en verder geen fouten gemaakt, Ko lijkt iets harder op het rechte stuk maar valt te vaak stil bij een boei. 1ste.

Heat 4
Iedereen leek bij de boot te willen starten, last-minute van tactiek veranderd, ruim door het veld naar pin-end gevaren om daar te starten: In het start signaal, weer als eerste weg. Wel 3 man dicht achter me. Bij de eeste boei was ik nog eerste, goede gybe, de rest viel stil. Met ruime voorsprong naar de 2de boei, geen fouten gemaakt en met ruime voorsprong gewonnen, ging weer te makkelijk: 1ste. Ko was bij de eerste boei gevallen.

Pauze
Na 4 heats kort op elkaar even een half uurtje pauze om bij de komen en iets te eten, even Andrea op gezocht, normaal zit die zo dicht achter mij en ik had haar nog nauwlijks gezien in de heats. Ging niet helemaal naar wnes, ze ging een groter board pakken, achteraf een zeer goede keus omdat ze daarna een heel stuk beter vaarde.

Heat 5
Weer gestart van vrij hoog bij de surfers die voor een start bij de boot gaan en dan heel ruim naar pin-end varen (met zo weinig deenemers kan dat nog) Weer als eerste weg. Maar ook nu weer een paar surfers op een paar meter achter me. Relaxed, er is niemand die echt heel snel is dus rustig blijven en je eigen ding doen. Baan foutloos gevaren, alles geplaneerd. 1ste.

Heat 6
Weer een erg ruim naar pin-end start. Weer een erg strakke start, nog naar de boot gekeken om te kijken of ik vals was, maar geen vlag, dus door varen. Eerst over de start, eerste bij de eerste boei, eerste over de finish. Te makkelijk. 1ste

Heat 7
Als iets werkt, waarom veranderen, ruim naar pin-end, was iets laat, dus eerder halve wind gaan varen waardoor ik minder tijd nodig had om de streep echt te halen, gelijk met Andrea over de lijn. Op board speed net voor Andea bij de eerste boei. Ik planeerde de gybe door, Andrea viel stil. Heel de heat voorop gevaren: 1ste

Heat 8
Voor de start voelde ik al dat ik moe begon te worden, arm en been spieren begonnen wat slap te voelen, tijd voor een pauze. Start ging erg goed, misschien wel bijna vals, heb nog naar de startboot gekeken, maar geen vlag. Andrea zit dicht achter me, maar wist haar voor te blijven. Bij de eerste boei kwam ik veel te hoog aan en na de gybe zat ik nog te hoog, moest een stukje downwind doberen om om de boei te komen. Andrea moest uitwijken en viel ook stil. Ik was snel weer in plane en had direct weer veel voorsprong op de andere. Heat verder netjes uitgevaren: 1ste

Pauze
Gelukkig pauze. Even eten en goed drinken. Ko was niet zo blij, setje leip niet goed, hij ging iets aan zijn trim doen en kwam er achter dat zijn mastvoet naar voren was geschoven. Toen Ko die goed had gezet ging hij weer een heel stuk harder.

Heat 9
Slechte start, ik stond klem achter Ko en Andrea waardoor ik geen wind had bij de start, iets van 10 seconden te laat over de streep, veel te laat. Haal 1 iemand in op weg naar de eerste boei. Ik zie bijna iedereen stil vallen bij de eerste boei. Ik gybe vanaf hoog en kort om de boei, planeer door en laat 3 man achter me bij de 1ste boei. Nog 1 iemand met heel ruime voorsprong voor me, oei ga ik die nog inhalen. Ik zie echter al snel dat hij naar boei 4 vaart ipv 2, dus die is gelijk uit de race. Ik vaar de heat zonder fouten uit en lig 1 rak voor als ik over de streep ga: 1ste.

Heat 10
Weer een slechte start, als 3de over de streep, achter Ko en Andrea. Als 3de bij de eerste boei, Ko planeerde keurig door, Andrea viel stil, ik moest uitwijken en viel ook stil. Heel de heat achter Andrea aan gezeten. In het laatste rak kon ik wel inlopen, maar niet genoeg om haar in te halen, het scheelde nog geen halve meter op de eindstreep, zat helemaal naast haar: 3de

Het was vorige keer al een beetje duidelijk, maar nu was het gewoon beschamend. Ik hoor niet meer in de Silverfleet. 9 van de 10 heats gewonnen waarbij ik veel heats met 1 rak voorsprong won. Het mag duidelijk zijn dat ik vandaag 1ste ben geworden in de silverfleet.
Volgend jaar dus goldfleet, en dan zal ik voorlopig wel geen heats meer winnen als dat uberhaupt nog gaat lukken.

Ik heb bijna elke start van de Goldfleet mee gestart, aan de andere kant van de boot en ik zat er meestal goed bij. De helft van de keren mee gevaren naar de 1ste boei (alleen dan een meter of 10 hoger) gyben en mee richting 2de boei, ging niet eens zo slecht, zat vaak toch wel binnen de top 5 richting. Het is natuurlijk een stuk makkelijker als je niet midden in het veld zit, maar geeft wel een goed gevoel.

Na de heats snel opruimen en naar de prijsuitreiking van de 2011 Regiocup Zuid.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Hans (Hansie), Ronald (RonVo), Jeroen (DonLimas)

11:154.25 uurWind: Z
Board:AHD GT 85 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil:North Warp F2009 8.0 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
Setje vaarde best goed, al vond ik de snelheid vaak wel laag omdat ik eigenlijk gewoon met een te klein zeil stond. 8.4 was beter geweest.