Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

07 januari 2012

Goed begin van seizoen 2012
Na een week stormen in nederland was er gelukkig nog wind over voor een mooi dagje surfen: WNW 6 voorspelt en dat met droog weer en veel kans op zon: Laat het surf jaar maar beginnen.
Onderweg Frank al tegen gekomen. Bij aankomst was het best wel druk. Veel bekenden en Belgische Slalommers.

Na veel handenschudden en nieuwjaarswensen even overleggen: Wave of Slalom spullen. Uiteindelijk voor beide gekozen, beginnen met Slalom, beetje hardweer/chop training en dan overstappen op wave om nog wat te springen.

Slalom: Yves Grossen (BEL-8) was met Reflex II 6.2 op het water, maar die is xtreme highwind en Boris was met 5.8 Warp. Dus 6.3 moet kunnen, maar 5.7 ook. Aangezien ik 5.7 nog nooit had gevaren de 5.7 gepakt.

S-Type 104 met RAM F10 5.7 en C3 Venom 32cm
Vaarde erg lekker, water was voor grevelingen omstandigheden behoorlijk vlak. Na een beetje trimmen vaarde ik erg lekker, vooral ruime wind was het setje super, hoogte lopen was duidelijk iets minder, maar voor downwind slalom perfect. Gybes gingen, zeker in de chop niet echt goed, vaak een spin-out bij het inzetten van de gybe. Na een uurtje nam de wind toe en werden de golven ook direct stijler en moeilijk. Tijd om te stoppen voor een boterham en wisselen van setje.

FSW 84 Pro met Ice 5.3 met RON 20cm
Ice 5.3 was eigenlijk te groot. En de RON 20cm voelde ook niet lekker, was eerste keer met deze vin onder de 84 Pro, onder mijn oude werkte die vaak erg lekker. Maar onder de nieuwe voelde het niet lekker, maar misschien was daar de wind wel te hard voor.

FSW 84 Pro met Ice 5.3 met Wave Warrior 24cm
Met de Wave Warrion 24cm en meer trim in de 5.3 voelde het een heel stuk beter. Wel wat ruzie met mijn trapeze touwtjes. Ik had net een ander setje op deze giek gezet, maar die blijven draaien, waardoor ik steeds moeite had met inhaken. Moet ik nog maar eens goed na kijken.
Vaarde verder wel lekker, beetje springen en golfrijden.

Tabou Da Curve 85 van Frank
Frank had pas een nieuw board gekocht, Tabou Da Curve 85 uit 2010. Dit was zijn eerste keer met het boardje dus die wilde ik eens proberen. Frank wilde mijn nieuwe JP FSW 84 Pro eens proberen dus we hebben even gewisseld, heel even. Frank heeft veel grotere voeten dan ik en zijn voetbanden stonden dan ook veel en veel te groot voor mij, en Frank kan maar net zijn tenen in mijn voetbanden krijgen. Voor beide dus niet echt heel erg succesvol. Volgende keer wil ik hem nog wel eens proberen maar dan zet ik echt zijn voetbanden kleiner.

Het jaar is heerlijk erg lekker begonnen, het uurtje slalom heeft me aan de ene kant vertrouwen gegeven in komend jaar. Jongens als Yves waren vaak te snel voor mij, maar nu kon ik hem erg goed bij houden. Aan de andere kant waren mijn gybes in de chop te slecht. Dat gyben krijg ik denk ik nog wel beter als het warmer is om er meer op te oefenen.
Daarna heerlijk met mijn wave setje gevaren, beetje springen.
Het weer was lekker, met het zonnetje er bij was het lekker, maar als je stil op de kant stond was het toch wel fris. Hopelijk nog veel van dit soort dagen. En de wind was super, vrij constant, helemaal niet vlagerig en draaide nauwlijks.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Frank Teurlings, Hans (Hansie), Ron (SoulDragon), Hans (vichelli), Martijn (super_ik)

12:151.25 uurWind: W/NW
Board:Starboard S-Type 104 - C3 Venom 32cm
Zeil:North RAM F10 5.7 - North Platinum 430 - Neil Pryde X9 180-230
Eerste keer met de RAM F10. Optuigen ging snel en makkelijk. Gekozen voor de Venom 32 om mee te beginnen. In het begin wat last van een zwevend voetje, mastvoet iets naar voren en toen was het beter.
Zeil voelt lekker soepel, niet te hard en ademt heerlijk in vlagen. Snelheid voelde voor mij niet heel hard, maar na een paar rakjes met een paar Belgische slalom jongens was wel duidelijk dat ik die zonder moeite bij kon houden. Vin had in de hardere vlagen zeker kleiner gekunt. Maar als de wind iets minder was was hoogte lopen wel lastig. Ruime wind liep het setje super. Die Venom is echt briljant downwind.


14:000.25 uurWind: W/NW
Board:JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC RON 20cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
5.3 was eigenlijk te groot, en met de 20cm er onder voelde het niet fijn. Of dit aan het board ligt moet ik nog maar eens in andere wind proberen. Onder mijn oude FSW 84 was dit een erg fijne vin.

14:150.5 uurWind: W/NW
Board:JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
5.3 was nog steeds iets te groot, trim echt over max, dan ging het net. 4.7 was beter geweest. Wel lekker springen. Boardje voelt best goed. Mijn nieuwe Pryde 24-28 trapeze lijnen zijn fijn om te verstellen, maar draaien steeds.. lastig. 24cm Wave Warrior vin gaf lekker veel rust.

14:450.25 uurWind: W/NW
Board:Tabou Da Curve 85 - Onbekend
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Board van Frank even heel kort gevaren. Maar Frank heeft veel grotere voeten en draagt dan ook nog eens van die grote ION 6mm schoenen en vond zelf ook al dat zijn voetbanden iets te groot stonden. Dus ik met mijn kleine 42 voeten en kleine NP schoenen had het idee dat ik zonder voetbanden op het board stond. Gaf geen veilig gevoel, dus vaarde niet echt prettig. Wat wel opviel. Echt waveboard, liep rustig en draaide alsof op rails. Voetbanden stonden erg ver van elkaar, dat geeft je veel kracht om het board te draaien. Ik wil hem graag nog eens proberen maar dan met kleinere voetbanden.

15:000.5 uurWind: W/NW
Board:JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Setje liep lekker, wind was nu minder dus de 5.3 was perfect, lekker cruisen en springen.