Windsurf Freemove Board JP Freestyle Wave 84 Pro uit 2008
Freemove Board
Jaar 2008
Volume 84 L
Bereik 4,0 - 6,5
Breedte 58,5 cm
Lengte 239 cm
Gewicht 5,7 kg
Vinbox Powerbox / Mini Tuttle
Materiaal Technora Kevlar/Biax Carbon Sandwich
Herkomst
In Novermber 2011 2dehands gekocht via internet. Mijn oude 84 had ik al zo lang, was al een tijdje aan het kijken om de oude te vernieuwen door een nieuwere. Kon deze 84 Pro kopen met lichte schade, die fix ik zelf wel weer.

Licht
Dit board is de Pro uitvoering: Carbon/Kevlar, dus sterk en erg licht. makkelijk een halve kilo lichter dan mijn oude FSW 84II.

Thrusters
Na een lange niet gelukte zoektocht naar een JP FSW Pro met Thrusters, heb ik in Oktober 2016 dit board door boardrepair.nl laten voorzien van mini-tuttle boxen voor Thrusters. De extra mogelijkheid met thrusters is leuk, extra mogelijkheden. Beetje experimenteren. Eerste wat opvalt hoe kort het board kan draaien. Echt geweldig, zelfs op de brouwersdam kan er dan goed worden gespeeld met golven.
Langere center vin met kleine thursters lijkt veel meer op een normale freewave, met trifin setup, heel lange thrusters, en bijna even grote center vin is het bijna een quad.

Shape
Bottom Shape:Moderate V in tail and nose, channel in de middle with a little double concave
Tail Rocker:9 mm
Nose Rocker24 cm
2cm point:152 cm
One foot off:37,1 cm

Perfect Balans
Fijn boardje, voelt wel iets anders dan mijn oude Freestyle Wave 84II, iets losser, draait makkelijker, dek is ook ronder en dat staat lekkerder.
De oude liep wat meer/makkelijker rechtdoor. De nieuwe is echt wendbaarder en daarmee ook een tikkie nerveuzer. En dat vind ik eigenlijk wel fijn. Bij mijn oude pakte ik altijd erg radicale vinnen om het board wat meer leven te geven. Dat hoeft bij deze echt niet.

Verkocht
Na aanschaf van de Goya One 95 en Fanatic Tri-Wave 89 vaarde ik dit board nooit meer. De JP FSWs zijn altijd snel geweest, heel leuk voor freemove, maar veel minder geschikt voor echt golfrijden dan een echt waveboard. Te weinig volume voor mij en niet genoeg rocker.
Meer dan 10 jaar oud, dus bleek lastig te verkopen. 

Zeilen
Ik heb dit board gevaren met vooral mijn 4.7 en 5.3 zeilen. 5.9 ging nog wel, maar minder goed dan op de oudere FSW 84II. Wat dan wel weer beter ging met de trusters en een kleine center vin: 4.2.

Loading sail list...


Vinnen
Voor dit board heb ik 2 soorten vinnen, on-shore, stijve vinnen met veel oppervlakte: MFC RON en Mistral Freestyle. En controle vinnen: Select Wave Warrior en TFC. Voor een dagje snelheid op de FSW heb ik ook nog de Eagle 27cm, snelle freerace vin.

Loading fin list...