Eerste keer Nikaj's Backyard: Top dag
Er was windkracht 6 a 7 uit het westen voorspelt, misschien net te zuid voor de Grevelingendam, misschien net goed en met ongeveer 8 graden, maar wel droog.
Met Nikaj afgesproken om wat vinnen over te nemen en samen te gaan varen, wind stond goed voor Nikaj's Backyard: Haringvlietdam bij het strandje, daar was ik nog nooit geweest. Toen ik aankwam stonden Nikaj en iemand anders er al. Waaide flink. Beiden vonden het te hard waaien. Nikaj had niet kleiner dan zijn nieuwe Warp F2012 6.3 bij: Mooi zeiltje! Andere jonge, duidelijk lichter dan ik had niet kleiner dan 4.2.

Even de wind gemeten, 18 a 25 knopen op de kant, maar op het water duidelijk harder, maar wel met vlagen. Wilde direct 4.2 pakken, maar was bang dat ik stil zou vallen tussen de vlagen en dat is niet fijn met deze kou. (Was trouwens 9 graden)

JP FSW 84 met Ice 4.7
Te groot, heb nog geprobeerd met maximale trim, maar ook dat was te groot. 4.2 zou ook niet veel helpen, direct het kleinste spul gepakt.

AHD Wave met Voodoo 3.7
Eerste keer de Voodoo 3.7 met de XC65 380 opgetuigd, even prullen met de top verlenger, maar daarna stond het zeil er mooi op. Mast buigt echt heel soepel en dat is wel prettig in dit soort harde wind. Het was opstappen en weg vliegen. Golven waren voor mij perfect, links voor en met wat zoeken waar en mooie stijle schansen van 1/2 tot 3/4 meter hoog. Daar tussen was het water of vlak of heel lange deining, geen klotsbak: Heerlijk. Vaak was het in de verte een golf zien, dan iets ruim om te versnellen en dan net voor de golf oploeven en omhoog. Een paar er lekker en hoge sprongen gemaakt. Gyben ging na wat oefenen ook. Valt toch tegen op z'n smal board. Niet heel veel in het water gelegen, maar goed ook, water was koud, maar heb het zelf niet koud gehad. Op tijd gestopt, begon een beetje moe te worden en de andere surfers ging ook naar huis, geen zin om alleen op het water te staan.

Top dagje, jammer dat ik alleen op het water was, maar dit is met deze richting echt een top spot. Als de wind nog eens hard West is waarbij er twijfel is of de Grevelingendam wel goed is en ik er niet alleen ben ga ik hier zeker vaker naar toe. Voorlopig lijkt het kouder te worden dus zal er wel even niet gesurft gaan worden.

Haringvlietdam Strand

12:45 0.25 uur Wind: W 25/35 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Eerste paar meter voelde goed, maar hoe verder ik het water op ging hoe harder het leek te waaien. Aan de kant zeil over max getrimmed en nog een paar rakje geprobeerd. Nee, waaide echt te hard, board voelde nog wel goed, maar zeil duidelijk te groot.
13:15 1.75 uur Wind: W 25/35 kts
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: North Voodoo 3.7 - North XC65 380cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
  Eerste keer mijn XC65 380cm gebruikt, heb het idee dat die nog lekkerder buigt in vlagen dan mijn oude XC60. Setje stond direct goed, controle goed, snelheid hoog. Lekker springen. Wel ruzie met mijn trapeze lijntjes: NP Travel Fixed 28" blijven maar draaien en schuiven. Even naar de kant gegaan voor een setje Pro-Limit, ook verwisselbaar, maar blijven heel erg goed zitten. Wat een mooie spot, golf zoeken, stukje ruimer om te versnellen, bij de golf oploeven en dan lekker de lucht in! Top