Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

10 maart 2012

Weinig wind en Mistig, maar lekker
Heel de week leek het in het weekend niet te gaan waaien, vrijdag gaven enkele voorspellingen net windkracht 4 tot een uur of 2. In de ochtend nog even gekeken, ja het zou wel eens heel de middag 10 tot 16 knopen kunnen waaien, ik geloof het zelf niet helemaal, maar wil varen, dus toch gegaan.
Onderweg even de Arrows Dragster 9.0 van mijn vader opgehaald bij Herma de Jong, kan mijn vader deze zomer ook weer varen.

Bij aankomst zag ik al direct de auto/trailer van Hans staan, die man is er ook echt altijd. Marcel kwam net het water af met een Loft Blade 9.5 en een 75cm brede Lorch Slalom. Hij kon meestal net niet planeren. O, misschien te weinig wind. Maar ik heb mijn GT85 en mijn R-Type 9.5 werkt veel beter in lichtweer. Hans was met 11.0 Formula op het water vollop aan het planeren. Ik ga het toch proberen, we zijn er nu toch.

GT85 en R-Type 9.5 met Deboichet R13 65cm
Ik had verwacht veel te moeten dobberen en pompen, maar na opstappen was ik met 2x pompen vol in plane en het heel de tijd geplaneerd. Na een paar rakken kwam er mist op zetten en was het zicht heel erg beperkt. Mijn snelheid was duidelijk minder dan Hans met zijn Formula en 11.0. Maar dat maakt ik bij het gyben meer dan goed. Toen de wind nog iets toe name meer downhaul gegeven en toen was het verschil al duidelijk kleiner. Eigenlijk heel de tijd in de buurt van Hans gevaren om te proberen mijn techniek te verbeter en e op te trekken aan Hans. Na een tijdje even gestopt voor een boterham.

GT85 en R-Type 9.5 met C3 D2 65cm
Tijdens de pauze even van Vin gewisselt, had de C3 D2 65cm nog niet gebruikt, mooi moment om te testen. Op het water leek de wind alleen nog maar harder geworden, dus nog een beetje meer downhaul. De C3 leek duidelijk meer lift te geven, of kwam dat door de hardere wind? Had makkelijk een kleinere vin kunnen pakken. Mijn snelheid tov Hans was wel een stuk beter, maar ik dnek dat Hans in tussen gewoon te groot stond voor de koersen die wij vaarde.

Behalve de mist een top dagje, heel de tijd geplaneerd, en dat had ik echt niet verwacht. Veel gybes geoefend en die gingen met 9.5 erg goed. Veel door geplaneerd, alleen de gybes vlak bij Hans gingen niet goed genoeg, vaak niet doorplanerend omdat je dan toch rekening moet houden met de andere surfer... Meer op oefenen.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Hans (vichelli)

13:001.5 uurWind: W 10/14 kts
Board:AHD GT 85 - Deboichet R13 S 65cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
Setje vaarde heerlijk, gyben geen heel soepel, veel doorgeplaneerd. Snelheid was minder dan die van Hans met zijn Formula en 11.0. Met iets meer downhaul was het verschil al wel kleiner.

14:451.25 uurWind: W 10/16 kts
Board:AHD GT 85 - C3 D2 65cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
Setje liep hard, los, vin was misschien zelf te groot, moest soms flink trappen om board op het water te houden, zeil was ook wel op max. Snelheid tov Hans was bijna gelijk, maar gok dat Hans nu ech te groot stond.