Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

15 juli 2012

Raceboard Training: 1ste keer Equipe
Vanmorgen een aantal powerbox vinnen opgehaald bij Jurjen die ik de komende tijd kan gebruiken testen onder de Equipe, dus kon hem eindelijke eens varen. Jurjen super bedankt dat ik dit stapeltje mag lenen.
Er was na 3 uur pas wind voorspelt, maar was te lang bij Jurjen blijven hangen dus was pas om 16:30 aan het water.

Equipe met R-Type 9.5 en Hurricane SRA 42cm
Om te wennen aan het board eerst maar eens een rondje eiland gedaan. Hoogte lopen richting boten helling. Viel gelijk op hoe makkelijk de Equipe op zijn rail loopt en hoe goed de 2 upwind straps staan, stond heel relaxed, veel minder vechten upwind zoals bij de Cat. Bij de boten helling zag ik Johan nog, dus even gestopt om te kletsen. Daarna door hoogte lopen, samen met een paar zeilboten. Na de boei boven het eiland ruime wind terug, met 2 gyben zat ik al weer voor de grevelingendam, board loopt makkelijk ruim. Wind was ook best hard

Equipe met R-Type 9.5 en Mistral 44cm
Veel gybes getrained, viel steeds of stond heel onstabiel. Voetbanden wat afgesteld, een van de upwind straps stond lekker klein, maar daardoor kreeg ik wel last van mijn enkel, volgende keer weer iets groter zetten.

Zeer leerzaam, wat vaart die Equipe makkelijk upwind, loopt veel beter op zijn rail. Maar lijkt wel lastiger te gyben. Wel een paar kleine puntjes aan de Equipe aanpassen, 2 van de schroeven dan de hoes over het zwaard zijn los, blijven niet zitten. Het pendaal van de mastrail kan helemaal terug klappen waardoor je hem niet meer met je voet kan bedienen. En het zwaard kan zo ver uit dat ik met alleen een teen het nog kon terug kantelen.
Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

17:001 uurWind: W/NW
Board:Mistral Equipe - Hurricane SRA 42cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Liep heel goed, loopt super makkelijk hoogte, beide upwind straps staan echt perfect. De Rail is veel vierkanter en dikker, daardoor railt het board zo veel makkelijker dan de CAT. Gyben lukt nog niet goed. De SRA 42cm lijkt zeker niet te groot.

18:001 uurWind: W/NW
Board:Mistral Equipe - Mistral Freeride 44cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Voetbanden een stuk kleiner gezet: Zet de upwindstraps niet te klein, krijg ik last van mijn enkel. Gybes geoefend, gaan beter als ik eerst uit de voorste voetband stap, anders sta ik echt te ver achterop.