Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos  Movies 

13 augustus 2012

Windsurf Worlds 2012: Dag 0 - Training Race
De dag voor de officiele start van de Windsurfing Worlds 2012 is er een trainings race, voor de surfers maar ook voor de organisatie om dingen te leren en af te stemmen.

De oefenwedstrijd is om 15.00 uur, mooie gelegenheid om lekker uit te slapen. Wat aan de late kant ben ik naar het wedstrijdterrein gegaan. Daar aangekomen was het een grote bende van zeilen, boards en mensen. Nog veel drukker dan gisteren. Met moeite kan ik mijn setje uit het rek pakken, ik zoek een plekje om op te tuigen. Ik kies voor strand 2 en bij toeval zijn alle Masters te vinden. Snel optuigen, pak aantrekken, het is al tijd om het water op te gaan, tally niet vergeten op het bord te hangen, en we gaan beginnen! Weinig wind vandaag, eenmaal op het grote water blijkt hoe ver weg van de kant de gele baan is neergelegd. Links voor het Regatta centrum, een heel stuk van de kant ligt de baan. Ons startschip blijkt een kleine visserboot. Na 20 min. dobberen ben ik bij het startveld, waar het erg druk is. Vrij snel begint de startprocedure, mijn starthorloge vergeten te timen, dus ik doe het op gevoel en volg de rest.

Trainings Race
De Raceboard Masters lijken te starten zoals de Techno´s dat ook altijd doen: bijna stil op de lijn liggen en dan de laatste seconden versnellen en over de streep. Ik heb geprobeerd bij het startschip te starten, maar omdat de boot zo groot is is er achter de boot geen wind en dan op een paar centimeter van andere raceboards stil liggen is wachten op schade en heb ik later ook niet meer geprobeerd. Race ging best goed, zat in een groepje langzamere surfers. We hebben 1 rondje gevaren en toen terug naar de kant. Dit gaat gaaf worden.

De training was leuk, leerzaam, en gaaf. Alleen is wel duidelijk dat onze baan echt heel erg ver van de kant ligt. Ik heb het heel de middag warm gehad in mijn zomerpak met lange pijpen. Morgen mijn shorty maar eens aan gaan doen.Spot: Medemblik

Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

14:302.5 uurWind: ZW 2/8 kts
Board:Mistral Equipe - Mistral Freeride 44cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Weinig wind, upwind best goed, downwind voelde ook best goed.