Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

22 september 2012

NK Almere: Raceboard
Er was weinig wind voorspelt dit weekend, voor vandaag was er een kleine kans op Slalom wind, maar de organisatie durfde het niet aan en heeft (achteraf erg verstandig) besloten om Course Race te gaan varen: Formula, voor mij betekend dat dus Raceboard.

Heat 1:

Heat ingekort wegens te weinig wind. En dat op het moment dat ik net 5 meter achter de RS:X lig. Geen kans meer om hem in te halen: 2de

Heat 2:
2de

Heat 3:
1ste

Heat 4:
2de

Vooral downwind liep het niet lekker vandaag, upwind ging niet slecht. Maar als het waaide is Huig-Jan met zijn RS:X verdomd snel.
De Formulas zijn ook het water op geweest vandaag, maar hebben geen geldige races kunnen varen. Morgen O/NO voorspelt, geen handige richting, maar wordt vast weer een leuk dagje raceboard.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

10:454 uurWind: N
Board:Mistral Equipe - Hurricane SRA 42cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Begonnen met giek vrij laag, dat werkt iets beter in weinig wind, wind nam toe, giek omhoog. Downwind ging gelijk een heel stuk beter. Giek lager werkt downwind zo slecht, giek op L/M werkt echt het beste, upwind nog best goed in licht weer, maar downwind super ook in lichtweer. Beetje pompen erbij en ik vlieg downwind. Stom, tijdens het WK de laatste dagen met giek te laag gevaren en daarom ging downwind toen zo slecht.