Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

07 oktober 2012

GPA 2012
Mijn eerste GPA (Grote Prijs van Aalsmeer) Een beroemde wedstrijd met vaak veel deelnemers, 2 a 3 rondjes op de Westeinderplassen.
Na het WK raceboard en een Enthousiaste Jeroen zijn we samen er maar naar toe gegaan.
Er was goed weer voorspeld, en dat hebben we gekregen ook, zon, wind (wel vlagerig) en nog lekker warm.
De afspraak was dat Jeroen mij nieuwe CAT 380 zou gaan gebruiken, hij heeft veel meer wedstrijd ervaring op raceboards dan ik, en maakte daardoor meer kans om te winnen.

Equipe met R-Type 9.5
Heel de race gevaren met de Equipe gevaren, ging best goed. Aan de set lag het niet, mijn ervaring op het meer, de draaiende en vlagerige wind maakte het lastig. Dacht slim te zijn door niet te hoog te blijven varen en verder van de bomen te blijven, helaas betekende dat dat ik nog 4x overstag moest waar andere die niet veel langzamer waren dat niet hoefde en ik dus veel plaatsen verloor. Daarna ging het een stuk beter, downwind ging zeker niet slecht, vrij ruim, beetje pompen. 2de ronden ging beter, les geleerd de eerste ronde. Zo hoog mogelijk haalde ik net de boven boei, daarna liep ik vrij goed, 2x gijpen naar de 2de boei, haalde Jeroen bijna in, dat was niet de afspraak.

CAT 380 met R-Type 9.5
Na de race nog even mijn nieuwe CAT 380 gepakt en getest, wat een verschil met de Equipe, ligt als een blok op het water, loopt veel hoger, veel makkelijker en veel stabieler. Vraag me wel af of de CAT 380 nog wel lekker vaart als het echt hard gaat waaien. Misschien met een kleinere vin.

Leuke wedstrijd, druk, heel druk bij de start. Volgende keer ben ik er weer bij.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

12:452 uurWind: NW
Board:Mistral Equipe - Hurricane SRA 42cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Board liep best goed, miste wat snelheid en hoogte tov de nieuwere boards en raceboard zeilen, maar al met al deed de set het goed.

15:150.5 uurWind: NW
Board:Fanatic CAT 380 - Deboichet R10 S 46cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Wow, had ik dit testje voor de race van vandaag gedaan had ik dit board echt niet uitgeleend aan Jeroen. Wat is dit board stabiel, loopt geweldig hoogte, vaart duidelijk harder, wat een verschil met de Equipe!! Die jaren ontwikkeling voel je echt goed.