Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

13 oktober 2012

NK Lauwersmeer: Raceboard
Eerste dag weinig wind. Er wordt voor Formula en Raceboard gekozen.

Heat 1:
redelijke start, maar was ruim als eerste bij de boven boei, met zo weinig wind, is de CAT 380 geen match voor de Technos.
Rest van de race alleen gevaren. Wel leuk, vissers pesten, vinden een aantal vissers dat ze midden in de baan konden blijven liggen. Oke, moet je zelf weten: 1ste

Heat 2:
Dit keer was Ton er bij met zijn raceboard. Samen als 1ste en 2de bij de boven boei, maar was Ton al snel kwijt richting beneden boei. CAT werkt echt goed. Was met 1 rak voorsprong ruim: 1ste

Heat 3:
Weer een goeie race, niet mn beste start, laat die technos maar eerst gaan. Wel weer als 1ste bij de boven boei, wind wel minimaal. Ja hoor: Race ingekort: 1ste

Heat 4:
Ik denk dat die kids me een trucje hebben geflikt, stond ineens geparkeerd tussen alle Techno's, kon niet naar voor, hoger of naar achteren. Dus wachten, overstag en de andere kant op. Ga ik overstag, zie ik de helft van de Techno's dik voor me, daar was blijkbaar meer wind geweest. Na de boven boei inhaalrace beginnen. Kom ik bij de beneden boei, wat die die wit/blauwe vlag ook al weer: Race ingekort, balen, geen kans meer om de Techno's in de 2de ronde in te halen.
1ste van de raceboards, maar nu wel wat Techno's voor moeten laten.

Race 5:
Met de net gekochte MFC RC2 50cm gevaren. Was goed weg, tot aan de eerste boei lag ik niet eens eerste. Gelukkig pakte ik de nr 1 snel na de 1ste boei, en ja hoor, bij de downwind boei lag weer een speedboot: race ingekort: 1ste (te makkelijk zo)

Ik kom bij de kant, zijn de Freestylers met TOW-in Freestyle bezig, aangetrokken door een speedboot truukjes doen. Ik ga ook in het wacht gebied dobberen, ik wil ook wel een keertje ;-) mag dat niet :-( flauw.

Ja, wat zal ik er van zeggen, heerlijk gevaren. Wind minimaal. Oppermachtig tov de Techno's, jammer dat er geen andere raceboards waren.
Sta ruim 1ste vandaag.


Spot: Esonstad

Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

11:003 uurWind: Z 4/14 kts
Board:Fanatic CAT 380 - Pro-Limit XTD 51cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Setje liep goed, tijdens de heats tegen de techno's viel pas goed op hoe hoog en hard de CAT 380 loopt. Zeker met het zwaard maximaal uit.

15:301 uurWind: Z 4/12 kts
Board:Fanatic CAT 380 - MFC RC2 50cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Eerste keer met de MFC RC2 50cm. Voelde ook wel goed. Snelheid en hoogte lopen waren ok goed. Moet eens tegen een ander raceboard testen of deze vin beter is of de Pro-Limit XTD.