Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

28 oktober 2012

RegioCup Zuid - Finale: Dag 2
Begonnen met Formula later Slalom

Formula: Race 1
Minimale wind, kon soms nauwelijks hoogte lopen, downwind was ook niet super, gelukkig had de wedstrijdleiding besloten om toch een Silverfleet te maken waardoor ik maar 1 rondje hoefde. Setje is gewoon te klein voor lichtweer formula. Met zo weinig wind is het gewoon niet leuk

Formula: Race 2
Wind nam iets toe, betere start, met de mast voet iets naar voren en iets meer downhaul liep ik beter hoogte. Andrea was wel ver weg, maar kon Max toch achter me laten, graag nog iets meer wind. 2de

Formula: Race 3
Op de kant werd er door de echte Formula mannen al gesproken over kleinere zeilen. Goed teken: WIND! Opwind kon ik Andrea bijna volgen, met 2x overstag was ik al bijna bij de boven boei! Setje vloog nu upwind, Andrea lag echt niet meer dan 50 meter voor. Downwind liep ook goed en werd keurig weer 2de.

Wind was hard genoeg toegenomen om Slalom te varen, dus baan aanpassen, wij snel omtuigen, voor mij handig, zelfde board gebruiken! FF eten en uitrusten en weer aan de bak!

Slalom: Heat 1
Goeie race, soms beetje licht. Tot de laatste boei een gevecht met Alexander Verhage, helaas pakte hij me net voor de laatste boei, hij viel stil bij de gijp, ik kwam uit de wind achter hem uit, planeerde wel door, maar hij hield te veel wind uit mn zeil om hard weg te varen. Hij bleef me net voor heel de race.

Slalom: Heat 2
Te weinig wind bij de start, kwam niet in plane, Coen en 2 andere waren weg en daarom werd de heat niet afgefloten, maar voor het goeie had dat wel gemogen, had gewoon net de vlaag gemist. Slechte heat: 9de

Slalom: Heat 3
2x Vals!
Start poging 1: Ik zag weinig wind, dus naar voren dobberen en rustig starten, helaas snelheid hoog, remmen, remmen. En weer stil staan over de streep: Deja vu van het NK 2 weken terug: VALS!
Ik vaar terug naar de kant, komt de rest ook naar de kant, wind was ingezakt tijdens de race, nieuwe start, mocht ik ook weer mee doen: Geluk!
Start poging 2: Zit er goed bij, versnel richting de start, oei dit wordt scherp: 1 sec. te vroeg: Weer vals. Wel de race uitgevaren, je weet nooit. Kom op de kant, had ik mooi de top 2 van dit weekend mee getrokken: Nikaj en Jordy waren mee gegaan :-). DSQ

Wind ging weg en daarmee zaten de races voor 2012 er echt op.
We hebben nog in de tent staan wachten en een hoop lol gehad, maar onder luit gejuich kwam het verlossende woord van Roel: Einde Races!!

Na het opruimen van mijn eigen spullen nog even mee geholpen met de wedstrijd boten uit het water halen. Om 17:00 prijs uitreiking in het Restaurant: Roel deed het erg goed, leuke en gezellige sfeer. Veel prijzen en nog een leuke tombola. Organisatie bedankt!
En daarmee is wedstrijd seizoen 2012 ten einde: 5de bij de Slalom in de Goldfleet en 2de Formula in de Silverfleet! Zeer blij met het resultaat.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

11:001.5 uurWind: Z/ZW
Board:AHD GT 85 - Deboichet R13 S 65cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
In het begin net te weinig wind waardoor ik nauwelijks hoogte kon lopen, race 2 en 3 duidelijk meer wind en zeker in race 3 liep het setje echt hard en hoog, Andrea was sneller, maar verschil was VEEEL minder groot.

14:002 uurWind: Z/ZW
Board:AHD GT 85 - Deboichet R10 M- 55cm
Zeil:North Warp F2011 8.6 - North Platinum(11) 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
Snelheid was duidelijk beter dan gisteren, ik denk een tikkie meer downhaul maar ook dee 55cm vin maakt verschil. Ik werd alleen door de top 6 ingehaald, de rest hield ik gewoon bij en bij de boeie maakt ik veel goed met aanplaneren.