Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

25 november 2012

Herfst Storm
Vooral in de ochtend was zware storm voorspelt, later minder wind en zon. Dus uitslapen, en rustig aan richting zeeland.
Traveling light: 1 Board en 3 zeilen. Alles in de auto, dus minder last van de harde wind onderweg. Meeste maatjes gingen naar de Botenhelling, daar had ik geen zin in en in de middag zou het aan zee te doen moeten zijn. Mijn plan was Kabbelaarsbank. Wel even langs de zee gereden om te kijken hoe het daar was. Wind vond ik te zuid voor de Blokkendam. Dus Marius gezocht die bij Natural-high zou zijn. Die was snel gevonden. Madelon stond fotos te maken. De laatste jaren is deze sport helemaal overgenomen door Kiters en is er echt geen plaats meer voor windsurfers. Gelukkig was het eind November en een zware storm voorspeld en dus weinig kiters (mannetje of 20) En dus ruimte voor windsurfers.

AHD 253 met Ice 4.2
Keuze was makkelijk, Marius stond met 4.0, dat was goed, net aan de kleine kant, dus de 4.2. 4.7 leek me echt iets te groot.
Op stappen, weg varen en gelijk een paar keer de lucht in. Water was echt super. Mooie lange lijnen, niet hoog, maar vaak wel lekker stijl/hol. En daar tussen was het heerlijk vlak. Dus aanloopje en dan de lucht in. Het was zo vlak dat ik soms gewoon te hard ging om de stijle golf op te gaan ipv er door. Paar mooie sprongen gemaakt, terug naar binnen lekker beetje golfrijden. Genieten!

Heerlijk om weer lekker zelf je ding te doen, gaan varen waar je zin hebt, dikke wind, mooie spot. Fijn dat het niet zo druk was, zodat er weer even gesurft kon worden tussen de kiters. Wat is het met deze richting een mooie spot, mooie golven, lekker springen.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Marius (SurfinTwin)

13:302 uurWind: ZW 25/35 kts
Board:AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 24cm
Zeil:North Ice 4.2 - North XC65 380cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
Setje liep lekker, iets grotere vin zorgde voor iets beter hoogte lopen en aanplaneren. Zeil beetje middel/minimale trim omdat het niet eens zo heel hard waaide. Controle was erg goed, springen over links ging zeker niet slecht. Naar binnen toe een paar keer echt voor front-side golfrijden gegaan... nog geen succes.