Super dagje op zee.
Voorspelling was top, heel de dag veel ZW wind. Vloed zou om 15:00 zijn. Dus op naar de blokkendam waar heel veel bekende waren. Ik was nog wat brak van een avondje stappen in Breda. Moest energy sparen voor de eilanden race morgen in Almere. Mijn plan was om vooral in de opkomende vloed te varen omdat dan de golven het leukste zijn. Dus lekker rustig aan gedaan. Eerst veel fotos gemaakt van mn surfmaatjes.
Voordeel van zo laat beginnen, iedereen weet al wat goed werkt.

Heel de dag met JP FSW 84 en Ice 4.7 gevaren.

Voor het goeie had ik best een half uurtje eerder kunnen gaan varen. Had ik nog een beetje eerder van het opkomende water kunnen genieten. Ik werd gecompenseerd door onder een strak blauwe hemel te mogen surfen. De hele tijd daarvoor was het bewolkt.

Er stonden veel golven, was wel zoeken om mooie stijle te vinden waar je een aanloopje op kon nemen. Het was springen met links voor, mijn slechte kant en ging duidelijk minder dan vorig jaar. Heb nog last van mijn blessure aan mn linker kant, dat helpt ook niet.

Het was heerlijk, het was moeilijk om op tijd te stoppen en niet door te varen tot ik helemaal leeg was. Heb wat mooie fotos geschoten.

Blokkendam

Aanwezig: Alex, Anita, Arno (Mr. Q), Hans (Hansie), Jeroen, Jurjen, Martijn (Volvosurfer), Patrick, Peter (metPeter), Rob

13:30 2.75 uur Wind: ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 4.7 - North Gold(a) 400cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Setje werkte goed, vin gaf de benodigde controle. Zeil was perfecte maat, soms te groot, soms aan de kleine kant. Heb nog geen 5 keer stil gestaan, kon altijd planeren.