Tropisch middagje met een gebroken mast
Na weken geen wind, eindelijk weer eens wind. Eind van de middag en heel de avond rond de 20 knopen op het strand. Dus paar uurtjes eerder weg van het werk (28 graden in Breda)
Al 3 weken zomer weer, zee water is warm geworden en met 25 graden op het strand is het druk met zonners.
Er zouden heel veel NK Slalommers aanwezig zijn om samen te trainen.

Platinum 460 gebroken
Mijn plan was om met de andere slalom racers te gaan trainen. Na het optuigen van mijn Warp 7.8 wil ik hem omdraaien, breekt mijn Platinum 460cm mast die er in zat. Op een rare plek trouwens. Balen, maar is niet anders, Zeil ook flink gescheurd.

iSonic 111 met Duke 6.7
Ik gokte dat mijn Warp 7.0 te klein zou zijn, dus gekozen voor de Duke 6.7, die is behoorlijk low-end. Heerlijk cruisen. zeil en vin waren aan de grote kant, maar kon daardoor goed hoogte lopen en was snel in plane, nog even bij de NK Slalom jongens gaan kletsen, toen downwind weer helemaal terug. Wind nam alleen maar toe, zoals voorspeld. Tijd voor iets kleiners, tijd

Quad 81 met Duke 5.9
Net gekocht en nu al te water laten: Starboard Quad 81. 4 van die mini vinnetjes, niet het lichtste board. Water is erg vlak, niet het beste voor de Quad, 5.9 is aan de boven grens van de Quad 81: Gewoon proberen. Op het water is het wennen, board loopt langzaam, vinnen lijken weinig grip te hebben, maar ook geen spinout. Hoogte lopen gaat moeizaam. Met veel druk op de voorste voet kom je er wel. Op de paar kleine golven die ik kon vinden was het leuk spelen. Net een skateboard, sturing is heel direct en heel voorspelbaar. Als je wil kun je heel kort draaien, erg tof. Beetje ruime wind in golven spelen is leuk. Hoogte lopen niet. Kon er nog niet echt vrienden mee worden. Komt grotendeels door het te grote zeil gok ik. Hopelijk snel eens met een 4.7 in half tot 1 meter hoge golven spelen met dit board.

JP FSW 84 met Duke 5.9
Voor de vergelijking even de JP FreestyleWave 84 gepakt. Wat een verschil. Die FSW is veel beter in lichtweer, dat is bekend. Vaart echt als een freeride board. Ben natuurlijk ook erg gewend aan dit board. Nog ff lekker door gevaren tot de wind langzaam minder werd.

Het was heerlijk, heel de middag/avond in Shorty en lage schoenen gevaren, eerste keer ooit met een veel wind en zelfs dat was warm. Veel surfers waren grotendeels in zwembroek/bikini aan het varen. Balen van de mast. Genoten vandaag en leuk om de Quad 81 al eens te hebben getest.

De Kouse

16:15 1.75 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 111 - C3 Venom v2 38cm
Zeil: North Duke 6.7 - North Platinum(09) 460cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Planeerde als de beste aan. Liep goed hoogte, maar vooral erg goed ruim. Kon meeste freeride/wave setjes wel voor blijven. De NK Slalom kanonnen kon ik wel vergeten. Gijpen was heerlijk. Al was helemaal door planeren verbazingwekkend lastig omdat je gewoon power mist.
18:15 1 uur Wind: N
Board: Starboard Quad 81 - Drake Quad Rear 2x11cm/Drake Quad Front 2x16cm
Zeil: North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Wennen, je hebt geen spinout, maar hoogte lopen ging ook niet makkelijk. Moest echt zoals op mijn Skate 111 destijds. Druk op voorste voet, om enigsinds hoogte te lopen. Duke 5.9 voelde te groot voor het board. Water was ook te vlak om leuke dingen met de Quad te doen. De paar lage golven die ik kon vinden waren wel tof. Ding draait super kort, super strak, geeft geen krimp in de bocht. Vind de stance wel erg breed. Hopelijk snel 4.7 weer om hem eens heel erg goed te testen.
19:15 1 uur Wind: N
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Mistral Freestyle 25cm
Zeil: North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Vaarde heerlijk, door gevaren tot wind echt ging liggen. Met de Freestyle 25 was het board levendig en liep super hoogte, ook in minder wind. Vaart met de 5.9 duidelijk makkelijker dan de Quad 81