Stevig avondje zee
Er was net als gisteren laat in de middag en de avond wind voorspeld, gisteren niet gevaren, dus vandaag iets in te halen. Zo-ie-zo minder regen dan gisteren voorspeld dus zou een stuk beter moeten zijn.
Mooie avond om de Quad eens goed te testen. Toen de vloed kwam kwam ook de shore-break, heel lange muur van 1 meter hoog die op het strand brak.

JP FSW 84 met Ice 5.3 met freestyle 23cm
Board liep lekker, zeil was al na 1 rakje zo groot dat ik snel de kant op ben gegaan om hem strakker te zetten. Daarna was het zeil nog steeds aan de grote kant. Na ff varen snel naar de kant om eindelijk de Quad eens goed te testen.

Quad 81 met Ice 5.3
Vorige keer de Quad in minimale wind gevaren op redelijk vlak water, daar was ik niet super enthousiast van geworden. Nu stond er een dikke deining, niet echt stijle golven en was ik met 5.3 bijna overpowered. Dus echt andere koek. Hoogte lopen doet ie goed, al voelt het niet alsof je echt hoogte loopt. Angle-of-attack is veel groter, snelheid lager, maar hoogte loop je heel veel. Halve wind voelde nog steeds niet relaxed. Eenmaal van een golf afrijdend komt het board pas echt tot zijn recht. Net een skateboard. Board ligt niet los op het water zoals een single vin. Springen is ook niet makkelijk, je kunt geen druk tegen de vin geven. Door gevaren tot ik echt ff een slokje moest gaan drinken, wilde niet nog een keer door de shore-break.

Loop ik op het strand op, kijk achter me naar de shore-break is er een zeehondje in de branding die mij aan het observeren is. Leuk!

JP FSW 84 met Ice 5.3 met wave warrior 24cm
Te vergelijking terug op de FreestyleWave gestapt. voelde gelijk vertrouwd. Vaarde gewoon lekkerder, kon meer spelen met de golven. Oke, kon niet zo kort draaien op een golf als ik zou willen.

Leuke avond, zware bijna onmogelijke shore-break. Quad is goed aan de tand kunnen voelen, ik denk dat ik hem maar weer verkoop, niet mijn ding.

Brouwersdam Zuid

Aanwezig: Peter (metPeter)

16:30 0.5 uur Wind: NW 18/26 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Mistral Freestyle 23cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Setje liep lekker, beetje hard met de Freestyle 23cm vin en de chop. Zeil aan de grote kant, zelfs met max trim.
17:00 2 uur Wind: NW 18/26 kts
Board: Starboard Quad 81 - Drake Quad Rear 2x11cm/Drake Quad Front 2x16cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Eerste keer met de Quad met echt wind, 5.3 aan de grote kant. In het begin ff wennen. Board loopt anders. Geen druk geven op de vinnen als het board paar cm uit het water komt. Vaak loopt ie heerlijk, stuurt als op een rails. Loopt super hoogte, maar daarbij voelt het soms heel raar en heb je geen mogelijkheid om een sprong te maken. Hoek board t.o.v. het water lijkt dan niet te kloppen, je loopt hoogte, maar board wijst nog hoger. Met een normaal board kan dit niet, direct spinout. Board geeft wel veel rust.
19:00 0.5 uur Wind: NW 18/26 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Zo, dat voelde vertrouwd, makkelijker springen, gecontroleerder golven rijden alleen niet zo radicaal als de Quad kan.